ВИШЕ ЏАМИЈА, МАЊЕ ВУЛИНА

ПИСМА ИЗ ТАМНОГ ВИЛАЈЕТА

Какву је улогу у геополитичким превирањима Бакир наменио Босни?

Парадирање оклопно-механизованих јединица Еуфора по градовима Републике Српске, све смелије претње киднаповањем, чак и ликвидацијом Милорада Додика, злокобне поруке које стижу од Кристијана Шмита указују на једно – у току су припреме за изазивање рата у Босни.

Хушкањем Бошњака на Србе и Хрвате, Европа тестира способности вођења ратних операција без директног учешћа НАТО-а. Процес је осмишљен, и има тежину озбиљне западне инвестиције.

[restrict]

НЕ ПЛАШИ СЕ ОН БОГА „Докле год су пуне џамије, ја се не плашим за Босну“, обзнанио је ових дана Европљанин Бакир Изетбеговић и у налету инспирације најавио да ће напасти Републику Српску и Додика „изолованог у својој деструкцији“, али и радовати се побједи Александра Вучића, јер „та побједа означава нови политички курс, у коме ће бити пуно мање Александра Вулина и мање подршке Русији“. У свом кошмарном говору дотакао се и Габријела Ескобара, специјалног представника Владе САД за Западни Балкан, критикујући његов став да се о грађанској БиХ може разговарати тек након пуноправног чланства у Европској унији.

„Оно што Габријел Ескобар говори није политика САД и Ескобаров поглед на ситуацију у БиХ је неутемељен.“ Специјални амерички изасланик, тврди Бакир, гријеши када каже да Дејтон није проблем.

„Дејтонски споразум је омогућио апартхејд и Додика и отворио му шансу да ради то што ради. Да се то у реалном животу претвори у стварни ентитет, да Бошњаци и Хрвати живе у агонији која траје деценијама.“

Најавио је и да наредних недеља неће бити преговора о изборној реформи, будући бесмисленој пред изборе. Хрватски Народни сабор је брзо реаговао, оптуживши га да је уништио Дејтон, а изасланику Ескобару,Хрвати су, путем Сабора, дали пуну подршку.

 

БУЧА У БОСНИ Реч је имао Ескобар. Проблем, сматра, није у томе што људи не желе суживот с Хрватима, Бошњацима или Србима.

„Млади напуштају земљу јер се људи не могу запослити без коруптивних веза. То Босни штети више од ичега, због тога људи напуштају земљу. То није само моје мишљење. Све анализе, попут оне Транспаренси интернешенела, показују да је БиХ најкорумпиранија земља Западног Балкана и готово најкорумпиранија земља Европе. Дакле, то је најхитнији проблем.“

Бакир је реприцирао.

„Везивно ткиво Босне и Херцеговине су Бошњаци, да нема Бошњака, не знам до кад би Босна потрајала а везивно ткиво унутар Бошњака је вјера. Да нема вјере, ми бисмо полако изгубили (…) И докле год су пуне џамије младих људи и докле год стотине хиљада људи пости добровољно, ноћу се дижу… ја нисам забринут за ову земљу.“

Поводом 30-годишњице почетка рата у БиХ и заступници њемачког Бундестага расправљали су о ситуацији у БиХ задовољни пуним џамијама, али забринути због Русије.

Отварајући разговор на тему „Рат у Босни“, некад и сад, државна министарка за Европу у Влади Њемачке Ана Лурман казала је да је шокирана сликама из Буче и околних села у Украјини, те да су невини грађани убијени током покушаја да се склоне од бомби.

Затим је додала да је Босни и даље потребна њемачка подршка, јер се у њој и даље негирају ратни злочини.

„Народна скупштина Републике Српске предузела је кораке који воде ка сецесији. То је напад на јединствену државу БиХ. То је напад на мир и стабилност на Балкану, напад заправо на цијелу Европу“, рекла је Лурманова, нагласивши да Њемачка мора зауставити Милорада Додика и дати подршку Шмиту.

 

ПО МЕРИ ЕВРОПЕ Заступник клуба ЦДУ/ЦСУ Петер Баyер подсетио је у Бундестагу на напад нацистичке Њемачке на Босну и Херцеговину и Сарајево.

„Постоје настојања Републике Српске да се одвоји. Додика подржавају из Москве и Кремља у тим настојањима. Позивам да у цијелој БиХ распоредимо њемачке трупе, јер је то важно за стабилност Европе.“

Тако се све обрнуло и окренуло за 180 степени. Њемцима не смета националисламистички курс Бакира Изетбеговића, ни његово тумачење Босне као земље чија је кичма бошњачка а темељ исламистички. Са пуним џамијама као узданицом европског идентитета.

Савезници постају противници, а тајна дипломатија покушава спустити тензије између Хрвата и Бошњака и непријатељство претворити у антисрпско партнерство.

На Балкану се креирају нове политике, али се деструктивна улога САД, Велике Британије и Њемачке не мијења.

Само у том хаотичном геополитичком контексту Бакир Изетбеговић некажњено отвара нове фронтове према Хрватима и Србима, шири мржњу и предузима акције које неповратно руше стабилност земље и доводе у питање опстанак државе у Дејтонском формату. Те акције су највећа подршка екстремним групама и идеологијама, које на дјелу настањеном искључиво Бошњацима могу радити шта хоће, организовати се и бити дио свјетске терористичке интернационале, па некажњено учествовати у ратовима за „браћу“, хиљаде километара далеко од БиХ. Такав, Бакир и његова Босна, и јесу по мери Европе.

[/restrict]

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *