ШЕФ РУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА ТВРДИ: Пољаци имају план за запад Украјине, хоће да анектирају своје “историјске поседе”?

Директор Спољне обавештајне службе Руске Федерације Сергеј Наришкин изнео је данас тврдње да Вашингтон и Варшава раде на плановима за успостављање војно-политичке контроле Пољске над “историјским поседима” у Украјини, пише РИА Новости.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Према информацијама које је добила руска Спољна обавештајна служба, Вашингтон и Варшава раде на плановима за успостављање чврсте војно-политичке контроле Пољске над “својим историјским поседима” у Украјини – рекао је Наришкин.

– Прва фаза “поновног уједињења” требало би да буде улазак пољских трупа у западне регионе земље под слоганом њихове “заштите од руске агресије”. Тренутно се са администрацијом Џоа Бајдена разговара о модалитетима предстојеће мисије. Варшава још увек није успела да се договори са потенцијалним учесницима у тој “коалицији истомишљеника” – тврди Наришкин.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Он је рекао да “пољске специјалне службе већ траже представнике украјинске елите да формирају “демократску” противтежу националистима.”

– Према прорачунима пољске администрације, превентивна консолидација на западу Украјине довешће до расцепа у земљи. Истовремено, Варшава ће у суштини добити територију на коју ће ући “пољске мировне снаге” – тврди Наришкин.

Ни Пољска, Украјина ни Вашингтон се још увек нису огласили по питању ових тврдњи Сергеја Наришкина, за које шеф руских обавештајаца није изнео доказе.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *