НЕМАЧКИ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ: Нови захтев Аналене Бербок

Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок рекла је да је због рата у Украјини који има за циљ и поделу Европе важно да Европску унију подрже земље које су на путу ка чланству, а посебно је поручила Србија требало да подржи спољну политику Брисела, а тиме и санкције.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

У изјави новинарима након седнице шефова дипломатија ЕУ у Луксембургу Бербокова је пренела да је разговарано о томе да је у овом тренутку посебно важно подржати не само Украјину, већ и све друге земље које виде своју будућност у ЕУ, посебно Западни Балкан.

– Кључно је да не разочарамо земље које виде своју будућност у ЕУ и испунимо наше обећање о чланству. То важи пре свега за Западни Балкан, посебно за Северну Македонију и Албанију. Наша је одговорност да у овој половини године отворимо приступне преговоре са тим земљама – поручила је Бербокова.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Бербокова је казала и да је имала билатерални разговор са бугарском колегиницом и да су се сагласиле да је најважније да у овој ситуацији започне приступни процес за Скопље и Тирану.

Изразила је наду да ће Бугарска брзо решити сва питања која су с тим у вези отворена.

Додала је да исто важи за остале земље Западног Балкана, које су ових дана и недеља показале јасно да своју будућност виде у ЕУ, а од којих је већина подржала санкције ЕУ.

Србији је поручила да ако жели да постане чланица Уније треба да подржи спољну политику ЕУ.

– Србији бих поручила ако желите постати чланица, чему тежите, кључно је у овом тренуцима подржати спољну политику ЕУ и тако санкције – закључила је она.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

2 коментара

  1. Analena piclock potrazi nesto crno da te smiri

  2. СРБИЈО: НЕ!!! ВУЧИЋУ: НЕ!!!
    Ово је КРИК:
    НЕ! НЕ! НЕ! – Не наседајте на условљавања, ни за шта, поготову за чланство у трулу ЕУ која је себе саму осудила на пропаст.
    Ни на шаргарепу у руци размахане женетине Аналене! СВЕ ЗА ЧАСТ И ПРИЈАТЕЉСТВО, ТО ДВОЈЕ – НИ ЗА ШТА!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *