ДИРЕКТОР ЦИА ОТКРИО КО ЈЕ НАЈВЕЋА ПРЕТЊА ЗА САД: “То је једини и главни изазов у овом веку”

Директор ЦИА Вилијам Бернс рекао је данас да “постоје четири главна изазова која ће обликовати будући светски поредак”, напомињући да је Кина једини и главни геополитички изазов за САД у овом веку.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Четири главна изазова ће обликовати нашу будућност. Први је непосредна претња коју представља напад Русије на Украјину. Други је дугорочни изазов који представљају амбиције кинеског вођства. По мом мишљењу, ово је једини и најважнији геополитички изазов у 21. век – рекао је Бернс током говора на Технолошком институту Џорџије.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Међу осталим важним изазовима, шеф америчке обавештајне агенције навео је “велики утицај технолошких промена” и “формирање радне снаге која би била заснована на разноликости америчког друштва”.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ “заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима”.

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши “демилитаризација и денацификација Украјине”, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за “крваве злочине над цивилима” у Донбасу.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

2 коментара

  1. Večito je neko pretja ta Ameriku
    A bahata Amerika je pretnja za ceo svet

    32
  2. Маркони

    А шта ви не представљате опасност за свет..мислите да сте богом дани да командује те свима…е па прошло је ваше време…сада су други ту..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *