ШТА ЕЛИТЕ ПЛАНИРАЈУ ЗА НАС?

НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК ЈЕ СТИГАО

Док се велики део „мејнстрим“ света опседао спектаклом приређеним у епицентру програмирања људске популације – Холивуду, и наседао на пропагандну операцију Вил Смитовог шамарња америчког комичара Криса Рока, глобалистичке технократе које себе сматрају елитом састале су се у Дубаију, на самиту „светске владе“. Новинари корпоративних медија, шефови држава и извршни директори неких најпрофитабилнијих компанија на свету разговарали су о обликовању света у наредној деценији и даље

Клаус Шваб, оснивач Светског економског форума, одржао је уводно предавање под насловом: „Наш свет данас… Зашто (светска) влада мора да делује одмах?“. „Хвала Његовој екселенцији што је омогућио овој иницијативи да дефинише дугорочнији наратив како би свет учинио отпорнијим, инклузивнијим и одрживијим“, рекао је Шваб. Током кратког говора поменуо је свој пројекат – Четврту индустријску револуцију – дигитални паноптикум будућности, где је надзор свеприсутан и где човечанство користи дигиталну технологију и генетички инжењеринг како би загосподарио природом и заузео место Творца. Често повезиван с терминима попут интернета ствари, интернета тела, интернета људи и интернета чула, овај свет ће покретати 5Г и 6Г технологија. Електромагнетни таласи који се емитују из ускоро милиона 5Г/6Г антена широм света, требало би да претворе људе у „трансљуде“ (израз који је употребио Клаус Шваб у интервјуу за швајцарско-француску ТВ 2016. године). Интернет-линк до интервјуа је од тада „проверен чињеницама“.

[restrict]

Велики наратив Велики ресет одвија се у знаку идеолошки јаловог, смешног и јадног дискурса, који су Шваб и СЕФ најавили у јануару 2021, на самиту светске владе, такође одржаном у Дубаију, као следећу фазу великог ресета, под називом „Велики наратив“. Заснована на увидима француског филозофа Жан-Франсоа Лиотара, идеја Великог наратива „функционише као доминантни дискурс који је у стању да обезбеди легитимацију моћи, ауторитета и друштвених обичаја“ – све што велики ресет покушава да постигне.

Тоталитаристи новог глобалног поретка успостављају Велики наратив како би легитимисали сопствену моћ, тврдећи да имају знање и разумевање универзалне истине. У исто време, овај велики наратив (који подразумева већ постигнути успех сексуалног, друштвеног, демографског, економског, биолошког и технолошког инжењеринга) штити се законским одредбама, принудом и силом, уводи се у вртиће и школске програме, а медији функционишу као војна формација за контролу ума популације. Сви симболи којима се нови глобални поредак промовише задобијају статус смислених склопова којима доминантни дискурс обезбеђује симболичку комуникацију и кооперацију дисциплинарних пракси и казнене политике, колонизујући укупан дискурзивни универзум.

„Велики наратив“ Клауса Шваба треба посматрати као оно што он заиста јесте – покушај да се збришу друге визије будућности човечанства, стављањем Светског економског форума и њихових партнера у срце наратива који их осликава као хероје нашег времена. Ово се савршено уклапа с технократском филозофијом Клауса Шваба који замишља будућност у којој „јавно-приватна партнерства“ владе, приватни бизнис и такозване филантропске организације користе своје богатство, утицај и моћ да осмисле будућност за коју верују да је најбоља за човечанство док се у ствари технократска филозофија стапа с трансхуманистичком оптиком, која види човечанство као „платформе“ за уградњу технологије и генетички инжењеринг.

Да би се схватила безобална психопатологија инаугуратора Четврте индустријске револуције, предочићемо неколико цитата водећег Швабовог саветника, високог свештеника трансхуманистичког култа кога Шваб, Гејтс и водећи представници медија главног тока називају пророком новог доба. У питању је израелски историчар, који са поносом истиче своју хомосексуалну оријентацију – Јувал Ноа Харари. „Велико политичко и економско питање 21. века гласи: Због чега су нам људи уопште потребни, или бар због чега нам је потребно толико људи. Шта радити са људима данас? У најширем смислу: држите их срећним и уз компјутерске игре“; „Постоје сувишни људи. Они нису сувишни са становишта њихових мајки, њихових жена, или њихових синова, али са становишта корисности, неопходно је поставити питање: због чега нам је потребно толико људи“; „Ковид је од критичног значаја јер убеђује људе да прихвате, да легитимизују тотални биометријски надзор. Ако желите да спречите ову епидемију, није потребно само посматрати људе, неопходно је посматрати шта се догађа испод њихове коже. Оно што смо имали до сада је да корпорације и владе прикупљају податке о томе куда идемо, са ким се срећемо, које филмове гледамо. Следећи корак је – надзор који се одвија испод наше коже. Јавност у демократским земљама није прихватала надзор већ га је одбацивала. То је ствар прошлости која је нестала са ковидом 19. Сада се сусрећемо са променом саме природе надзора. Претходно је надзор био изнад коже а сада је испод коже. Владе занима не само где идемо, са ким се виђамо, највише их занима шта се дешава испод наше коже: каква је наша температура, који је наш крвни притисак, какво је наше медицинско стање.“

Говорећи о позицији коју су глобалисти приграбили, Харари каже: „Људи су сада стекли огромну моћ. Ми достижемо божанску моћ стварања и разарања, ми подижемо људе на ниво богова, добијамо моћ да рекреирамо живот“; „Људи су сада животиње које се могу хаковати. Читава идеја да људи имају душу, дух и слободну вољу, да нико не зна шта се догађа унутар мене, да могу да радим што год ја одлучим, било да се ради о изборима или о куповини у супермаркету – то је моја слободна воља – са тиме је готово“; „Све те приче о Исусу који је васкрсао, и да је Исус Божји син – то су лажне вести. Успоставља се нова религија и то у Силицијумској долини“; „Политичари подривају поверење у веома важне институције као што су универзитети, медији. Сви ти политичари говоре да су научници мали део спектра. Научници представљају истинску моћ. Они су нови богови у које ћете морати да гледати као у богове, хтели ви то или не“.

Велики наратив, или велики дискурс укључује Четврту индустријску револуцију и метаверзум. Четврта индустријска револуција је први пут најављена у децембру 2015. „Свеприсутни мобилни суперрачунари. Интелигентни роботи. Аутомобили који сами возе. Неуротехнолошка побољшања мозга. Генетски инжењеринг. Докази драматичне промене су свуда око нас и дешавају се експоненцијалном брзином“, тако је Шваб укратко елаборирао свој пројекат. Наравно, за Шваба и друге глобалисте, та „револуција“ је погодна и за централистичко планирање и контролу одозго надоле. Циљ је праћење и праћење друштва у којем се све трансакције евидентирају, свака особа има дигиталну легитимацију која се може пратити, политички некоректни су искључени из друштва путем система социјалних поена.

Лидери Уједињених Арапских Емирата и Клаус Шваб могу себе до миле воље да промовишу као хероје нашег времена, јер чињеница је да се самит светске владе одржава у УАЕ, који имају ужасавајућу репутацију непоштовања људских права, познати су по депортовању оних који се одричу ислама, ограниченим слободама медија и спровођењу елемената шеријатског закона. Не би требало да нас чуди ни то да је у од глобалиста готово у потпуности преузетој Србији покренут центар за Четврту индустријску револуцију. У том смислу треба сагледати и чињеницу да је Скупштина Републике Србије четири пута одбила да на дневни ред стави Резолуцију о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ (од 2016), као и да није усвојила захтев да се у Србији подигне Меморијал српским жртвама у 20. веку. То би, без сумње, ометало нови геноцид који нам се припрема и који ће се, уколико се томе не супротставимо, одиграти у контексту биотехнолошког екстремизма, под „зеленом маском“ и саприпадајућим Великим наративом.

 

Панели на самиту На панелу „Да ли смо спремни за нови светски поредак?“ веома је отворено говорено о глобалистичким циљевима. Водили су га Фред Кемп, председник и извршни директор Атлантског савета (АС) од 2007. године, водитељ Си-Ен-Ена и саветник бившег америчког председника Џорџа Буша. Пре него што се придружио Савету, Кемп је више од 25 година био награђивани уредник и репортер у „Волстрит џорналу“.

Важно је запазити да је Атлантски савет имао прилично велико присуство на самиту светске владе, укључујући наступе Дефне Арслан, вишег директора програма Атлантског савета у Турској, и Олге Хакове, заменице директора Глобалног енергетског центра Атлантског савета.

Атлантски савет је заправо представник Западног блока новог светског поретка. Основан је 1961. како би се ојачала подршка међународним односима. Иако није званично повезан са НАТО-ом, Атлантски савет је деценијама промовисао питања корисна за земље чланице Алијансе. Поред тога, Атлантски савет је члан Организације атлантског уговора (ОТУ), кровне организације која ради слично као и Атлантски савет, окупљајући политичке лидере, академике, војне званичнике, новинаре и дипломате како би промовисали вредности које су наклоњене државама чланицама НАТО-а. Званично, ОТУ је независна од НАТО-а, али линија између њих је танка.

Атлантски савет је тинк-тенк организација која компанијама или националним државама може обезбедити приступ војним званичницима, политичарима, новинарима, дипломатама итд. како би им помогао да развију план за спровођење њихове стратегије или визије. Ове стратегије често укључују навођење НАТО влада или инсајдера из индустрије да донесу одлуке које можда не би донели без посете тима Атлантског савета. Ово омогућава појединцима или нацијама да изнесу своје идеје под окриљем ангажовања онога што изгледа као агенција за односе с јавношћу, али заправо продаје приступ појединцима високог профила који имају моћ да утичу на јавну политику. Сви, од Џорџа Буша Старијег, преко Била Клинтона, до Збигњева Бжежинског, говорили су или присуствовали скуповима у Савету.

Мање од шест месеци након што су „Фејсбук“ и Атлантски савет објавили своје партнерство, више од 500 страница на овој друштвеној мрежи је оптужено за „руске дезинформације“ и избрисано. Странице су се углавном састојале од антиратних, полицијских и независних медија. Ове странице и новинари директно су довели у питање наративе које су испреплели марионети Атлантског савета.

Главна тема самита били су Украјина, СДГ, ЕСГ, блокчејн и вештачка интелигенција, а неки од говорника били су Антонио Гутереш, генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Гебрејесус, администратор Управе за безбедност транспорта САД Дејвид Пекоск, амерички имунолог и биоинжењер и истраживач на Националном институту за биомедицинско снимање и биоинжењеринг Кетлин Сатлер, премијер Кувајта шеик Сабах ел Сабах, министар унутрашњих послова и безбедности Кореје Џеон Хе-цеол, заменик премијера и министар енергетике Тајланда Супатанапонг Пунмечаов, министарка за инфраструктуру и енергетику Албаније Белинда Балуку и  Мохамед Баркиндо, генерални секретар ОПЕК-а.

Сукоб Русије и Украјине био је део дискусија и у том смислу треба сагледати и појаву Максима Тимченка, генералног директора ДТЕК-а. Увидом у његову биографију сазнајемо да је „под његовим вођством, ДТЕК еволуирао од регионалне конвенционалне енергетске компаније у највећег украјинског приватног инвеститора, као и водећу енергетску компанију“. Тимченко је учествовао у дискусији „Посткризна Украјина: Нова енергија за нову Европу“, где су поред њега говорили Олга Хакова из Атлантског савета и Пола Добрианск, виши научни сарадник Харварда. Сукоб Русије и Украјине укључен је у још један панела, „Одвајање од руског гаса: практични кораци за Европу“, који укључује више кланова АС Ричарда Морнингстара, оснивача Глобалног енергетског центра АС, и Филипа Корнела, старијег сарадника Глобалног енергетског центра АС.

Самит светске владе је доста времена посветио и дискусији о циљевима одрживог развоја Уједињених нација (СДГ) који чине срж Агенде 2030, иначе дела агенде Великог ресета. Међу говорницима су били специјални изасланик УН за финансијску агенду 2030Махмуд Сафват Мохиелди, који је говорио на панелу посвећеном арапским нацијама и циљевима одрживог развоја УН, затим прва дама Колумбије Марија Сандовал, која је говорила о „Улози жена у постизању СДГ-а“. Први дан самита заправо је био посвећен улози жена у увођењу тзв. Новог светског поретка и шеме глобалног управљања. Сандовалова је славодобитно истакла чињеницу да је колумбијски председник Иван Дуке покренуо „први национални развојни план који је био директно усклађен са СДГ, и то је, наравно, било нешто што је женама пружило шири спектар да реагују и учествују у овим достигнућима СДГ.

Самит се бавио и еколошким, социјалним и управљачким критеријумима (ЕСГ) које промовишу УН у панелу „Одакле долази ЕСГ?“ ЕСГ улагање се понекад назива и одрживо улагање, одговорно улагање или друштвено одговорно улагање (СРИ). Ова пракса је постала све популарнији начин промовисања циљева одрживог развоја. На панелу је учествовао Нил Браун, генерални директор ККР глобалног института и ККР инфраструктуре. ККР глобални институт је организација којој се бивши генерал америчке војске и бивши директор ЦИА Дејвид Петреус придружио 2013. године.

Панел „Да ли је свет спреман за будућност без нафте?“ окупио је Сухаила бин Мохамеда ел Мазруија, министра енергетике и инфраструктуре Саудијске Арабије, принца Абдулазиза ел Сауда, министра енергетике Саудијске Арабије, Масрура Барзанија, премијера регионалне владе Курдистана.

Блокчејн и вештачка интелигенција централни су део технократске визије за 2030. годину, тако да је било неколико дискусија о употреби блокчејна, вештачке интелигенције и 6Г мреже. Одржан је панел „Будућност блокчејна: перспектива пионирске индустрије“, са Чангпенг Жаом, главним извршним директором „Бајненса“.

Други панели фокусирани на Де-Фи (децентрализоване финансије) укључили су Џејмија Кролија, главног уредника „Коин деска“, и Чарлса Хоскинсона, суоснивача „Етерума“. Хоскинсонове изјаве у вези са коришћењем блокчејна за имплементацију ЕСГ и СДГ програма својевремено су укључивале опасности које оне представљају по приватност и слободу.

Одржан је и панел фокусиран на увођење дигиталних валута Централне банке „ЦБДЦ и Стејблкоинс: Могу ли коегзистирати?“ ЦБДЦ шеме које се примењују у земљама широм света кључна су компонента Великог ресета.

Један од панела фокусирао се на концепт под називом „Људски метаградови“. Ради се у основи о ребрендирању или ажурирању тзв. паметних градова. У опису панела се наводи: „У свету промена и брзог технолошког развоја, бацили смо светло на нову визију планирања будућих градова, усредсређених на људске потребе и тежње. Овај нови оквир ће помоћи владама да усаврше своју улогу у планирању новог света користећи предности могућности дигиталне трансформације.“

Одржан је и панел о технократском плану „Невидљива влада: елиминисање бирократије кроз технологију“. У опису тог панела пише: „Технологија ствара нове могућности јер поједностављује процесе, омогућава тренутне повратне информације и на крају побољшава корисничко искуство. У јавном сектору, дигитализација и вештачка интелигенција стварају нови модел управљања – невидљиве владе које су агилније, осетљивије, усмерене на људе и вођене подацима.“ На овој сесији – како пише у програмском материјалу Самита – креатори глобалне политике и стручњаци ће поделити своју смелу визију и искуство у коришћењу технологије за елиминисање бирократије и иновације владиних услуга за будућност.

У Србији, која је без икаквог отпора увела биометријске податке, и у којој се фантомски, кроз различите обрасце и захтеве прибављају информације за потребе компјутерског, електронског управљања и форматизацију „социјалних скорова“, свакоме ко има очи да види, постаје јасно успостављање тиранског и тоталитарног технолошког система у коме просечна особа неће имати никаква средства за спречавање искључења или кажњавања на основу успостављеног „социјалног скора“.

Једини начин на који се ова визија неће остварити је да Срби постану озбиљни и одговорни, баце телевизоре у ђубре, игноришу медије главног тока и почну да излазе из овог система ропства, који свакога дана за нас копа фантомске јаме новог глобалног поретка.

[/restrict]

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *