ПРОТИВ СРБИЈЕ СЕ ВОДИ ХИБРИДНИ РАТ: На овај начин нас кажњавају зато што нећемо да уведемо санкције Русији

МИНИСТАР унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Хепи, истакао је да се против Србије води хибридни рат зато што Србија има самосталну политику.

– Против Србије се води хибридни рат, води се због тога што Србија има самосталну политику и што нисмо увели санкције и нећемо да уведемо санкције Руској Федерацији. На овај начин нас кажњавају. Имамо сазнања ко стоји иза ових напада – изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин у јутарњем програму телевизије Хепи, упитан да прокоментарише безбедносне претње и притиске на Србију кроз дојаве о подметнутим бомбама у авионима, а од јуче и у тржним центрима.  

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Министар је нагласио да је у питању чист економски напад.

– Кад затворите тржни центар, док све не проверите, док не вратите људе, ви сте у потпуности изгубили дан. Нико неће куповати у том тржном центру, избегаваћете да одете тамо. Прави се озбиљна економска штета. То је економски рат који се води против нас. Ми на сваку најаву морамо да реагујемо. Убудуће ћемо се трудити да превентивно више делујемо, да вршимо прегледе тржних центара пре него што се отворе. Ако будете видели више полицајаца у тржним центрима, то није зато што постоји неки проблем, већ зато што водимо рачуна о вашој безбедности – поручио је грађанима министар полиције.

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ

Министар Вулин је поновио да је у питању хибридни рат који се води против наше земље и истакао је да се води и са територије ЕУ и са територије Украјине.

– Последњи напад је дошао са сервера из Швајцарске. То су земље чија се територија користи за хибридне нападе на нашу земљу. Имамо сазнања ко стоји иза ових напада, нешто можемо, нешто не можемо да докажемо. Обратили смо се тим земљама, обратили смо се међународној заједници да нам помогну и да нам они кажу о стварима које долазе са њихове територије. Понављам још једном, више земаља ЕУ, а једна посебно, Украјина и последњи пут јуче Швајцарска.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Министар Вулин је поручио да је Србија сигурна и безбедна земља.

– Живите нормално. У овом мору нестабилности Србија је острво стабилности – изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин у јутарњем програму телевизије Хепи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *