ПРИПАДНИЦИ РОСУ УПАЛИ У ШТРПЦЕ: Албански специјалци малтретирају мештане, огласила се Канцеларија за КиМ

ВИШЕ наоружаних припадника РОСУ упало је данас у подне, у пратњи представника такозване Царине, у више српских продавница у општини Штрпце, у потрази за српском робом.

На мети специјалаца РОСУ су три трговинска објекта у којима траже робу без акциза. У једном су већ извршили претрагу, док су у две радње још увек присутни. Како незванично сазнајемо, на терену је једно возило полиције и царине лажне државе.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Акција полиције лажне државе се спроводи и у Бошњачкој Махали, у Северној Митровици, где десетак припадника РОСУ и царине претреса једну радњу. Радње у Главној улици у Бошњачкој Махали, где се врши претрес, су углавном у власништву Албанаца.

Како је саопштио директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, припадници РОСУ су блокирали три продавнице, а мештани који су кренули у набавку онемогућени су да обаве куповину и застрашени најновијом демонстрацијом силе Аљбина Куртија.

– Ово је четврти пут за свега неколики месеци да Курти шаље наоружане специјалце у Штрпце, а све са циљем да застраши и свакодневним притисцима покуша да протера преостале Србе из ове најјужније српске средине и прекине њихове везе са осталим српским срединама – навео је Петковић.

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ

Директор Канцеларије за КиМ каже да Курти, “у те сврхе користи и некакав обрачун са плазмом и смокијем као параван за напад на Србе и демонстрацију моћи, мислећи да ће учесталим акцијама успети да уздрма Србе и изазове некакав неодговоран потез”.

– Упркос Куртијевој опсесији Штрпцем, Штрпчани не наседају на провокације и одлучни су да остану и опстану на својим огњиштима, а једини губитник оваквих неразумних акција биће управо Курти. Држава Србија наставиће да помаже Штрпце и економски и на сваки други начин и то Курти не може да спречи – закључио је Петковић.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ  

И овом акцијом Срби из Штрпца су истраумирани и уплашени, будући да су недавно бројни припадници РОСУ упали у то место, где су извршили претрес и затворили зграду привременог органа општине Штрпце, и притом ухапсили неколико Срба.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.