“НЕК УКРАЈИНЦИ САМИ ОДЛУЧЕ КАКО ЋЕ ЖИВЕТИ”. Лавров: “Нисмо за смену власти”

РУСИЈА не тежи промени режима у Украјини, Украјинци треба сами да одлуче како ће живети, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров и истакао да неће користити нуклеарно оружје у Украјини.

– Нисмо за смену режима у Украјини, рекли смо то више пута. Желимо да сами Украјинци одлуче како желе даље да живе. Желимо да људи буду слободни да одлучују како желе да живе у Украјини – поручио је Лавров у интервјуу за ТВ канал “Индија Тудеј”, преноси агенција ТАС С.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Говорећи о употреби нуклеарног оружја у Украјини, руски министар спољних послова је поновио да се користи само “конвенционално оружје”, преноси Би-Би-Си.

Коментаришући повлачење руских оружаних снага са положаја на северу Украјине после разговора руске и украјинске делегације 29. марта у Истанбулу, Лавров је оценио да је Русија “учинила гест добре воље, а да је променила конфигурацију у области Кијева и Чернигова.”

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ

– Ово се уопште није ценило – приметио је шеф руске дипломатије.

Казао је да су људи у Украјини патили осам година, као и да су им неонацисти забранили да говоре руски језик, обележавају помен херојима Великог отаџбинског рата и да одржавају параде.

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.