ХИТНО ОБРАЋАЊЕ ЛАВРОВА: Овакве провокације су претње међународној безбедности

У ПРОВОКАЦИЈАМА, као што је ова у Бучи, Русија види директну претњу међународној безбедности, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на конференцији за штампу са замеником државног секретара УН за хуманитарна питања Мартином Грифитсом. Он је назвао овај догађај још једним лажним нападом.

Како је навео руски министар, не престају покушаји да се политизује и чак се спекулише хуманитарним питањима у Украјини.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

У Бучи је изрежиран напад, када су руски војници изашли из града, објаснио је министар.

По његовим речима, провокација је требало да се искористи у антируским циљевима.

– Затражили смо хитно одржавање седнице Савета безбедности о овом конкретном питању, јер у оваквим провокацијама видимо директну претњу међународном миру и безбедности – рекао је Лавров.

Раније су украјинске власти и медији објавили видео-снимак који је, наводно, снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“, наводно, мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ

Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ  

Један коментар

  1. Медији су, својим лажима, одиграли нечасну улогу у припремању светске јавности за агресију на Србију, као и за увођење увођења санкција, а и за све време агресије. Некад је постојало извештавање о догађајима, данас само измишљање лажи, за паре (које врте где бургија неће) и у ситуацији кад се (за паре) ефикасно спречавају вести оне стране која не треба да се чује, од стране светских силеџија и злочинаца.
    Гледала сам “светске” (пожељне) вести којима се покушава, код гледалаца, изазвати јако саосећање и таквим снимцима, из близине, који приказују, нпр. жену-избеглицу која у наручју држи куче од око 40 килограма, док око шаке има омотан поводац пса. Зашто би неко држао у наручју великог пса? Па, жени је речено да га упрти док се не заврши снимање… Још је било таквих срцепарајућих слика са кућним љубимцима. Жао ми је свих невиних страдалника, и много волим псе, али оне сцене су за …ФУЈ!. И тако све раде… Да ли се неко сећа филма, “Измишљотинама против истине” (тако некако), сниманог, као, са албанском девојчицом, у коме је дат прецизан приказ анатомије и конструкције лагања, уз добру фотомонтажу, да би се снимио филм у сврху пропаганде? Нисам, онда, обраћала пажњу на то чији је… Па ко наседне – насео је!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *