ЕВО О ЧЕМУ СУ РАЗГОВАРАЛИ ВУЧИЋ И ПУТИН: Завршен телефонски разговор двојице лидера

ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин је, у телефонском разговору, честитао председнику Републике Србије Александру Вучићу на убедљивој победи на председничким изборима и на веома значајној победи СНС-а на парламентарним изборима.

Он је овом приликом пожелео председнику Вучићу срећу и успех на одговорној дужности шефа државе и напредак Србије у наредних пет година, уз уверење да ће Србија и Русија сачувати истински пријатељске односе.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Председник Вучић захвалио је на честиткама и рекао да ће Република Србија наставити да води политику европског пута, уз очување својих искрених и традиционалних пријатељских односа са Руском Федерацијом.

Двојица председника анализирали су економску ситуацију и билатералне односе у сфери енергетике и трговинске размене, која је у 2021. и у прва два месеца 2022. године забележила раст, што је добар знак наше успешне сарадње.

Председник Вучић је упознао председника Путина са тешкоћама са којима се Србија суочава приликом увоза сирове нафте и изразио уверење да ће руководства Гаспромњефта и Републике Србије, као и партнери из ЕУ, наћи излаз из такве ситуације.

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ

У исто време, председници Вучић и Путин су констатовали да дугогодишњи уговор за гас, који је имала Србија, истиче 31. маја текуће године, те да је неопходно у најкраћем временском периоду покренути разговоре о цени, количинама и другим условима набавке овог, за Србију важног енергента.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ  

На крају, председник Путин је информисао председника Вучића о догађајима у Украјини и разлозима којима се Русија руководила за спровођење, како је председник Путин рекао, операције у Украјини, а председник Вучић се позвао на, председнику Путину већ добро познате ставове Србије, и закључке Савета за националну безбедност, изразивши наду да ће се сукоб у Украјини окончати у најкраћем периоду.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.