БиХ као НАТО колонија и демонстрација (не)моћи

Прошло је 26. година од потписивања Дејтонског мировног споразума, по коме БиХ од суверености и независности има само столицу у УН како би западни интереси имали глас више у Генералној скупштини УН-а приликом остваривања својих аспирација. Све остале елементе државности БиХ нема, а како би и имала када је ту протектор или колонијални инквизитор (високи представник), а од недавно и окупациона сила у виду нато снага распоређених по територији РС.

За Печат из Бјељине: правник Стефан Гајић

 

 У коју то слободну и независну државу може да дође страна војска? Када је руска војска ушла у Украјину цео западни свет је ускликнуо да је то рат и окупација, а штоније био случај када су они са својим трупама дошли у БиХ и остатак Европе? По угледу на све слободне људе који су широм Европе устали против америчке војне и политичке окупације старог континента (у чему се посебно истакао грчки народ који тражи одговорност премијера и ванредне изборе јер је допустио окупацију њихове државе, што не преносе страни медији како и други не би добили ”лоше идеје”), српски слободарски народ у Републици Српској на Тргу Крајине пред Петром Кочићем као сведоком, организује скуп под називом „СЛОБОДА“ са кога ће послати јасну поруку страним колонизаторима у БиХ, да државне заједнице има само докле има наше слободе и поштовања Устава БиХ и Дејтонском споразума, те да БиХ није Авганистан него стара српска и европска држава која има своју дугу историју. Када год су Срби бранили своју слободу, они су заправо увек бранили Европу, само што државе Европе то никада нису цениле, као што нажалост неће ни сада.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ  

Када је у питању ”инвазија” америчких и британских снагана БиХ почетком марта, а што је једна од тема и повода скупа у Бања Луци, подсетио бих све на њихово присуство до 2006. када су нато војници сејали страх и смрт широм Р. Српске, где су кријући се иза међународног имунитета силовали, пијанчили, убијали и премлаћивали грађане Републике Српске понашајући се као дивља хорда крсташа пред вратима Цариграда. Симбол њиховог мандата у БиХ је случај породице „Старовлах“ на Палама када су на смрт без икаквог оправдања и разлога претукли свештеника Јеремију и његовог сина Александра који је од тада стоодстотни инвалид, а за шта до данас нико није одговарао и начију правду је остао слеп и Европски суд за људска права у Стразбуру.


Реч „колонија“ у Лексикону страних израза (М. Вујаклије) има следеће значење: Насеобина, насеља у некој страној земљи (осетите разлику не каже у држави), нарочито прекоморској, коју оснива једна страна држава ради економске користи, у империјализму – подручије које је приграбила нека од развијених држава и које њен финансијски капитал монополски експлатише (притом латинска реч „Колон“ значи дебело црево). Према томе из ове кратке дефиниције можемо закључити да је колонизација заправо инструмент ширења моћи једне инмперијалистичке државе где једну државу претварате у пуку територију лишену политичке и економске независности, на чијем челу се налази марионетска Влада изнад које се налази представник стране силе, који монопол принуде према поробљеном становништву остварује помоћу окупационих снага и домаће војне силе која је директноподређена окупационим властима. За то време врши се експлатација природних богатстава државе која је колонизована и пљачка до истребљења аутохтоног становништва које колонизатори претварају у робље и продају на светској пијаци радне снаге, док поробљену државу насељавају туђим грађанима (у случају БиХ Арапима).

ПРАТИТЕ НАС НА ВИБЕРУ

Знам да ће свима упасти у очи термини робље, истребљење, пљачка…али станите зар управо западне силе не коче привредни развој БиХ, зар управо они не гуше основна грађанска права само једног народа, зар  не уводе санкције само представницима српског народа,зар управо они не држе новчане резерве БиХ у својим банкама и не дају грађанима БиХ да их повуку, зар управо они својим методама и притиском не расељавају грађане БиХ и праве од њих своје робље, пролетере и јефтину радну снагу, зар управо њихови агенти не потпирују ратну атмосферу и организују заваду, зар управо странци не држе Централну банку и Суд БиХ као свог таоца, зар управо они немају своју опозицију, зар нам сад не доводе окупационе снаге (праћено појавом вехабизма у поједним градовима РС) и својим авионима прелећу наше небо.

UPDATE - EUFOR: Građani BiH mogu očekivati povećan broj patrola

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ  

Знам да неки народи у БиХ знају да живе једино као саставни део неке велике силе, али исто тако у БиХ живи и народ који може и зна да живи једино као слободан народ, а чија слобода је једино у овом случају угрожена и нарушена. Ми нисмо дошли овде ни из Мале Азије ни из Канзаса, ово је наше вековно огњиште откада се пише историја, а да ли се правила колонизације односе на Босну и Херцеговину просудите сами, јер како каже велики Андрић: ,,ГДЕ ПРЕСТАЈЕ ЛОГИГА ТУ ПОЧИЊЕ БОСНА!“.

Један коментар

  1. Iz izjave generala Antona Wessely, povodom povećanja mirovnog (?!) kontigent sa 600 na 1.100 proizilazi da ne postoji direktna pretnja zbog koje se povecava, razlog je medjunarodna kriza (Ukrajina ) koja nalaze predostrožnost. Ova izjava zalosno odslikava stanje u svetu, peoblem sa kojim ce se sve vise susretati ceo svet a ne samo BIH. Sve medjunarodne organizacije ( pa i ove “ mirovne snage UN ) su odstupile od incijalnih ishodišta i važećih pravnih regulativa onog momenta kada su postale globalisticke, tj. u rukama globalističkih snaga koje sa njima rukovode shodno iskljucivo svojim ciljevima. .
    Nema tu ni govora o nekom konkretnim “ povodu” kako komotno rece general, vec o ciljevima , istim onim koji stoje iza Ukrajinskog konflikta.
    Sto bi rekao Stiglic, ne postoje vise nikakve vrednosti kao takve, vec interesi koji upravljaju globalizacijom.
    Novu, globalisticku funkciju medjunarodnih tela nije tesko dokazati, ona se ne krije, o tome se odavno pise i diskutuje, problem je sto je gotovo nemoguce suzbiti njihov ( globalisticki) uticaj, tj. ovo sto se upravo desava RS i Rusiji. Stvorena je potpuna zavisnost od globalnih centara. Oni su decenijama radili na tome, na mrezi prenamene sistema, na infrastrukturi, logistici i lagano preuzimali trziste. U tome su im pomogli Međunarodni monetarni fond (MMF), Svetska banka (WB) i Svetska trgovinska organizacija (WTO) kao tri najvaznija »aktera« svetske ekonomske globalizacije, putem neoliberalne politike.
    Suverenitet drzava je misaona imenica. Autor je u pravu. Pravi suverenitet se ne postize dopustanjem rasporedjivanja vojnih snaga , vojnih strucnjaka, baza, i objekata ( bioloskih laboratorija) Amerike, NATO, već kroz vodjenje zaista nezavisne unutrasnje i spoljne politike. To je jasno svima ali neizvodivo vratiti na staro stanje. Akcija Rusije je sansa da se bar deo sveta izvuce iz kandji globalista. Mnogo ce vremena proteći dok se ne ustanovi novi multipolarni svet u kome bi mogla ponovo da vredi ona vazna stavka UN o jednakosti naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *