БЕЗБЕДНО ШКОЛОВАЊЕ ЗА 4000 УЧЕНИКА: Подршка компаније НИС основним и средњим школама у Кикинди

Кикинда, 5.април, 2022. године

Безбедност деце у школама и квалитетно образовање вредности су које компанија НИС дели са заједницом у којој послује. Тако је у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“, НИС донирао средства у износу од 17 милиона динара за унапређење безбедности деце и наставника у 12 основних и средњих школа у Кикинди. Увођењем савремених система заштите попут видео надзора, аларма и СОС тастера, више од 4000 ученика у овом граду имаће већу безбедност, а школска имовина ефикаснију заштиту.

Овим поводом представници Града Кикинда, компаније НИС и Градског већа за културу и образовање, посетили су Основну школу „Свети Сава“ која је једна од подржаних у оквиру програма „Заједници заједно“. Никола Лукач, градоначелник Кикинде, овом приликом је истакао значај сарадње компаније НИС и Града у оквиру подршке заједници.


„Настављамо пројекте друштвене одговорности са НИС-ом, који су отпочети још 2009. године. У том периоду заједно са компанијом НИС реализовали смо 164 пројекта у које је уложено 236 милиона динара. Неки од њих су изградња паркова, игралишта, подршка вртићима и школама. И овим пројектом настављена је традиција подршке и јасно показујемо опредељење Града да водимо рачуна о деци“, рекао је Лукач, док је Милан Бореновић, руководилац погона Северни Банат у компанији НИС изразио задовољство реализацијом пројеката који су намењени безбедности најмлађих.

„Овај пројекат спровели смо заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством унутрашњих послова и нашим локалним партнером, Градом Кикиндом. Подсетио бих и на то да смо и током прошле године, у оквиру програма „Заједници заједно“ уложили 15,5 милиона динара намењених за реализацију пет пројеката из области заштите животне средине у Кикинди. И у наредном периоду наставићемо да улажемо у заједницу и будемо партнер на пројектима који доприносе општем бољитку свих нас“, објаснио је Бореновић.

Гордана Рацков, директорка Основне школе “Свети Сава” из Кикинде, објаснила је да су међу 12 школа које су добиле донацију осам основних и четири средње школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *