АМЕРИЧКИ БИОНАЦИЗАМ

Од операције „Спајалица“ до лабораторија у Украјини: шта смо све сазнали

Русија је открила све: Американци су, на територији Украјине, Грузије и других земаља бившег совјетског блока, изградили страхотне лабораторије за биолошко ратовање.

Убиствени плодови су се видели, годинама, и Русија је знала за њих, годинама. А сад је дошао час да се свету каже истина о НАТО нацистима.

УП-4 И УП-8 У саопштењу генералштаба руске војске јасно је речено чиме су се ти „хуманисти“ бавили: више од 140 контејнера с ектопаразитима слепих мишева – бувама и крпељима, изнето је у иностранство из биолошке лабораторије у Харкову.

Што се тиче пројекта УП-4, који је реализован уз учешће лабораторија у Кијеву, Харкову и Одеси, а пројектован је за период до 2020. године, како се објашњава, његова сврха била је проучавање могућности ширења посебно опасних инфекција преко птица селица. Инфекције су укључивале и високопатогени грип Х5Н1, чија смртност за људе достиже 50 одсто, као и болест Њукасла. У претварање птица у оружје уложено је 1,6 милиона долара.

Пројекат УП-8 за проучавање вируса кримско-конгоанске хеморагичне грознице и хантавируса у Украјини био је под непосредним надзором специјалиста из САД. Ту је било и проучавање антракса и афричке свињске куге.

Амерички званичници су све порицали, нарочито њихова украјинска активисткиња Викторија Нуланд. Али нису сви Американци будале, напротив! Чувени новинар „Фокс њуза“ Такер Карлсон био је јасан: „Под заклетвом на јавном саслушању у Сенату Викторија Нуланд потврдила је да су руске дезинформације, теорије завере, лудило у које је неморално веровати – заправо потпуна истина.“ Она је, иначе, признала да лабораторије постоје, али, наравно, грађене су „у мирнодопске сврхе“.         

Била је и седница у Уједињеним нацијама (које се, авај, као и увек кад је „густо“, прогласе за ненадлежне). Руси су изнели своје доказе, Кинези затражили што скорије утврђивање истине, и за сада је остало на томе.

[restrict]

СВЕДОЧЕЊЕ ВАТИКАНСКОГ ДИСИДЕНТА Генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин је 21. марта изјавио да је биооружје које су Американци разрађивали у Украјини имало за циљ удар на репродуктивни систем жена и имунитет одређених етноса, пре свега Руса: „То оружје делује на репродуктивну функцију жена одређене националности, као и на имуни систем конкретног етноса, изазивајући алергије, нетолеранцију према уобичајеној храни, што води слабљењу имунитета нације и њеном изумирању без класичног рата.“

Руси су све знали много пре сукоба с Украјином. Још 2019. у званичној АБХ доктрини Русије појавио се појам „генетског оружја“. Потписник ових редова је о томе писао за „Печат“ – на време.

О томе говоре и упућени западњаци.

Ватикански дисидент надбискуп Карло Марија Вигано, некад представник папства у САД, у свом обраћању јавности у коме је устврдио да је Русија последњи бедем хришћанства у свету и да зато глобонацисти ратују против Москве, истиче: „На тему америчких интереса у Украјини, вредно је помена да постоје биолошке лабораторије у Украјини, под контролом Пентагона, а у којима изгледа раде само амерички стручњаци с дипломатским имунитетом, под директном управом америчког Министарства одбране. Треба се такође подсетити Путинове жалбе на прикупљање геномских података о становништву који се могу употребити као бактериолошко оружје уз генетску селекцију.“

Америчка амбасада је, каже Вигано, јасно ставила до знања о чему је реч баш у случају украјинског тужиоца Луценка 2016. године, који је, од прекоокеанских окупатора који Кијев Зеленског држе под контролом, спречен да истражи улогу Барака Обаме и Џорџа Сороша у финансирању лабораторија.

КОРОНА КАО ОРУЖЈЕ Русија је, ових дана, открила и објавила да су Американци у Украјини вршили огледе са слепим мишевима и вирусом корона. Позивајући се на релевантне изворе, Вигано истиче да је корона вероватно биолошко оружје, пуштена у свет после симулације тзв. Догађаја 501, повезаног са, крајње хуманистичким, Универзитетом „Џон Хопкинс“ пред крај 2019, уочи појаве ковид п(л)андемије. Вигано тврди да „хопкинсовци“ уопште нису бенигни: „Ова хуманитарна институција је дуго времена носила не тако наивно име Центар за цивилне стратегије у биолошкој одбрани, и није се бавила здрављем Американаца већ, насупрот томе, одговором на војне нападе у случају биолошког тероризма. Била је то у ствари цивилно-војна организација. На првој конференцији коју је одржао у фебруару 1999. у насељу Кристал Сити у Арлингтону [Вирџинија], где се налази Пентагон, Центар је окупио 950 лекара, чланова војног особља, савезних функционера и здравствених званичника да учествују у вежби симулације. Циљ вежбе је био да се одговори на замишљен милитаризовани напад у којем је коришћен вирус малих богиња.“

Вреди се такође замислити над оним што је познати културолог, амерички конзервативни римокатолик Мајкл Џоунс објавио још у мају 2020: „Сенатор Ричард Бер (Републиканска странка, Северна Каролина) позван је да поднесе оставку након што је објављено да је, као утицајни председник Обавештајне комисије, фебруара 2020. приватно обавестио донаторе с којима је повезан о тешким последицама пандемије вируса корона и такође продао своје акције у вредности од 1,6 милиона долара. Овакво деловање у дослуху даје кредибилитет тврдњи да је пандемија вируса корона заправо намеран, смишљен ратни чин. То би такође значило да је ванредно стање, које је проистекло из тог чина, такође било намерно и смишљено.“

Што би ЦИА рекла: „Теорија завере“.

ОПЕРАЦИЈА „СПАЈАЛИЦА“ Вернер фон Браун, Хитлеров „ракеташ“, умро је, мирно, у САД 1977, баш као главни амерички „ракеташ“, човек без кога се НАСА не би могла замислити. Шта да се ради – јесте био Хитлеров, али је после постао гуд бој јер је радио за Вашингтон.

Запад данас, у свом старом стилу, признаје преузимање нацистичких научника као непобитну чињеницу. То они раде: направе злочин, а онда, кад прођу деценије, пусте над таквим поступком „хуманитарну сузицу“, сниме филм који „осуди“ такво понашање, и у коме се добри Американци изборе против злих чика, и опет су Американци – „шампиони морала“, макар у Холивуду. Некима (као америчким грађанима јапанског порекла, које су превентивно држали у логорима у Другом светском рату) дају и одштетицу. Али настављају своје сатанске послове.

Франк Свејн, новинар Би-Би-Сија (ето, и Енглези пуштају „сузицу“), подсећа читаоце: „Физика, биологија, зоологија, медицина, психологија, развој вакцина, антропологија, генетика, човекова исхрана, инжењерство: све те гране су препуне открића до којих се дошло у околностима које би се могле назвати неетичким, чак и нелегалним. Како би требало да се поставимо према употреби тог знања? Посебно када оно изврсно служи цивилизацији, па чак и спасава животе?“

Вернер фон Браун је био само један од 1.600 Хитлерових научника које су амерички шпијуни регрутовали на крају Другог светског рата у оквиру операције „Спајалица“ – ни против кога од њих није покренут кривични поступак, сви су безбедно пребачени у САД и омогућено им је да наставе рад. Од њих су добијени велики плодови рада под заставом с кукастим крстом, која је, зна се, била застава науке, нарочито социјал-дарвинизма: нервни агенси попут табуна и сарина (који ће подстаћи развој нових инсектицида, као и оружја за масовно уништење), хлорокин, метадон, метамфентамини, те медицинска истраживања хипотермије, хипоксије, дехидрације и тако даље. До свега тога се дошло путем мучења људи у концентрационим логорима.

Свејн додаје, тек да знамо да су нацисти правили и безалкохолна пића: „Иверицу, облике синтетичке гуме и безалкохолно пиће фанту такође су измислили Немци под владавином нациста.“

Шта ко пије, даме и господо?

МЕНГЕЛЕ ПРЕ МЕНГЕЛЕА Наравно да су Хитлерови научници били део западне приче и корифеји западне „етике“. Њихове претече су, у огледним злочинима у име прогреса, баш Американци.

Рецимо, током 40 година, почев од 1932, злотвори с Универзитета у Таскигију, у Алабами, пратили су развој сифилиса код више стотина сиромашних Афроамериканаца, који нису знали да су болесни, нити их је ко лечио. Такође, њихове колеге с других високих школа и медицинских института су, током 1940-их година, намерно заражавали пацијенте, који о томе ништа нису знали, сексуално преносивим инфекцијама како би проучавали одређене болести. Да не праве проблеме на родном тлу, експерименте су вршили у Гватемали.

Полио вакцина прављена је на људским ћелијама које су узете од Хенријете Лакс, без њеног знања и пристанка. Она никад није добила накнаду за комерцијализацију вакцине. Култура ћелија добијена од њених узорака коришћена је у истраживањима лекова, токсина, вируса, као и за проучавање људског генома.

А током 1950-их година амерички „хуманиста“ Роберт Г. Хит први је осмислио употребу електрода заривених у мозак, са циљем да жртвама мења сексуалну оријентацију. Данас се ова електрометода користи у лечењу епилепсије и Паркинсонове болести.

Све корист до користи, зар не?

Операција „Спајалица“спаја Хитлера с председницимаСАД све до данас

ОД ХИТЛЕРА ДО ОБАМЕ Новинар хуманистичке куће Би-Би-Си Франк Свејн даље подсећа: „Настављајући традицију проучавања сифилиса у Гватемали, многе клиничке студије се и дан-данас изводе у земљама у развоју из, вероватно, истих разлога: регулативе су једноставније, а ризик од лошег публицитета у случају било каквих негативних исхода је мањи. Извештај из 2008, који је објавио Центар за истраживање мултинационалних корпорација, открио је детаље о многим таквим неетичким студијама, спроведеним у Индији, Нигерији, Русији (за време Јељцина, наравно, нап. В. Д.), Аргентини, Непалу и другим земљама. У њему је откривена незабележена смрт 14 жена у Уганди током тестирања лека невирапин, који спречава преношење ХИВ-а. Такође је откривено да је осам пацијената у Хајдерабаду, у Индији, умрло током тестирања стрептокиназе, лека против згрушавања крви – те да нико од њих није знао да учествује у експерименту.“

То су били плодови операције „Спајалица“, која спаја Хитлера с председницима САД, све до данас. Рецимо, Обама је, још као сенатор, учествовао у прљавим биолабораторијским пословима у Украјини, да би, као председник САД, тврдио да су највеће претње по светски мир и безбедност Исламска држава, Русија и ебола. Украјински квислинзи су, одмах после Обамине изјаве, почели да пишу о томе како Русија намерава да користи еболу као биолошко оружје. „Држите лопова!“

КРПЕЉИ КАО ОРУЖЈЕ, И МОЖДА КОМАРЦИ Последице злочина биолошког ратовања могу бити дуготрајне.

Још 2003. године сибирски истраживачки центар „Неосинтеза“ објавио је истраживање у коме је указао да се у Русији све више шири крпељски менингоенцефалитис, што је последица употребе заражених крпеља као биолошког оружја од стране јапанских нациста још пре Другог светског рата. Сибирски стручњаци су о својим открићима обавестили председника Путина. Јапанци су, иначе, крпеље користили ради борбе против Црвене армије на Далеком истоку.

Вирус ове болести открила је специјална совјетска експедиција војних микробиолога коју је водио професор Зилбер почетком 1930-их година. Истраживање је било сложено – тешко се могло открити да је баш крпељ преносилац инфекције. Совјетски лекари вршили су огледе на себи – један је умро, а други остао инвалид. Ујед зараженог крпеља преносио је, сазнало се, болест која погађа нервни систем, а последице су могле бити разне, од лакших до смртоносних. Крпељски менингоенцефалитис се, с Далеког истока, проширио до Москве 1960-их година.

Сличан овој болести је јапански енцефалитис, откривен као ендемска зараза коју преносе комарци у појединим деловима Јапана. Откривен је 1920-их година. Донедавно је био локализован углавном на Земљу излазећег сунца. Али прогрес је незаустављив. Аустралију је погодио први талас јапанског енцефалитиса, смртоносне болести која изазива отицање мозга, јавља „Дејли експрес“ ових дана, и то се дешава први пут у историји.

Ако се сетимо да су западне квазивакцине против короне оне које утичу на човекову ДНК, и ако поменемо да се, више од деценије, у светским лабораторијама интензивно ради на сличним типовима вакцина, па томе додамо да су, пре „Фајзерових“ и „Астразенекиних“ антиковид супстанци, одобрене само две вакцине ДНК типа за хуману употребу – Dengvaxia (против денге) и Imojev (против јапанског енцефалитиса, који је кренуо на Аустралију), онда нам се пали конспиролошка лампица. Одлична шанса за зараду у земљи кенгура, зар не? Прво корона, а сад јапански енцефалитис који преносе заражени комарци из Јапана. Како ли долетеше, пита се неупућен човек. А вакцина спремна.

ЈАПАНСКИ РАТ ПРОТИВ РУСА Све је почело уочи Другог светског рата, када је у окупирану Манџурију стигао Одред 731 Квантуншке армије јапанске царевине, који се састојао од војних микробиолога и научника што се баве изучавањем биолошког оружја. Од 1935. у тајном војном граду близу Харбина од огледа на живим људима годишње је умирало преко шестсто Руса и Кинеза, а касније, повремено, амерички и енглески војни заробљеници. Године 1939. направљен је институт који је производио бактерије куге, колере, гасне гангрене, сибирске чуме, трбушног тифуса.

Руски новинар Борис Чехонин, који је присуствовао суђењу јапанским ратним злочинцима у Хабаровску 1949, писао је како су у институту настојали да за ширење болести користе заражене буве, које је у канистерским бомбама требало бацати на територију непријатеља. Било је 4.500 инкубатора за узгој инфицираних бува.

Суровост јапанских окупатора према Русима из Харбина била је огромна. Кад је, на крају рата, почела руска офанзива, они су, из освете, убијали руску децу и дизали у ваздух биоскопе пуне људи на територији коју су држали под окупацијом. Зато их је од незаустављивих Руса хватао страх. Главнокомандујући Квантуншке армије, генерал Отадзо Јамада је 9. августа 1945, док су се совјетске трупе приближавале, наредио уништење злочиначког института и читавог војног града. Заточенике су потровали цијанкалијумом стављеним у храну или их побили класично, мецима. Рушили су лабораторије и зграде. Ипак, многи докази огледа на невиним жртвама су остали – довољни да се суђење може одржати.

Јамада је на совјетском суду осуђен на 20 година робије, али је ослобођен после четири године. Очито, био је у питању међудржавни договор на највишем нивоу.

Пуна истина о јапанским ратним злочинима откривена је тек прошле, 2021. године, када је Федерална служба безбедности скинула ознаку „строго поверљиво“ с докумената везаних за суђење јапанским ратним злочинцима у Токију и Хабаровску.

НАЦИ АМЕРИКА И НАЦИ ЈАПАНЦИ Кључно откриће декласификованих докумената опет води до наци-америчких структура: за време Токијског процеса (1946–1948) јапански злочинци прикривали су истину о биолошком оружју, а представници Стејт департмента су их у томе подржавали.

Совјетски тужилац у токијском процесу Александар Васиљев писао је 27. децембра 1949. (док је руски процес Јапанцима у Хабаровску још увек трајао) министру спољних послова СССР-а Андреју Вишинском, и известио га да су Американци одбили да питање биолошког оружја буде постављено пред токијским трибуналом. Допустили су, али с битним ограничењима, да совјетски истражитељи оптуженима постављају извесна питања, али је суштина била у прагматичном прикривању реалија. Злочинци су били потребни Америци.

Одмах после слома јапанске војске у августу 1945. САД су формирале специјалну групу која је трагала за јапанским истраживачима који имају научнотехнолошке информације потребне америчкој војсци. (То су, видели смо, радили и у окупираној Немачкој.) Дошли су до челних људи 731. одреда Квантуншке армије Сира Исиија и Масадзи Китана, а одбили су да Исиија предају совјетским властима, иако је требало да му се суди због злочина према заробљеним Русима и другим заточеницима. Сиро је касније радио (чик погодите шта!) у САД и Јапану, где је мирно умро 1959.

Већ поменути крпељи били су драги не само јапанским него и америчким нацистима. Ствар је ипак изашла у јавност. И то америчку. У јулу 2019. Конгрес је донео одлуку да се спроведе истрага о коришћењу лајмске болести, коју преносе заражени крпељи, управо као биолошког оружја.

Републиканац Кристофер Смит и неколико других конгресмена тврдили су да је од 1950. до 1975. Пентагон пуштао заражене крпеље по земљи и свету, да би проверио њихову војну ефикасност.

И тако даље, и томе слично.

А ШТА ЈЕ СА СРБИЈОМ? Изјаве руског министра Сергеја Лаврова, као и интервју портпарола кинеског Министарства иностраних послова, говоре о томе да 30 америчких војних биолошких лабораторија које се налазе у Украјини представљају само врх леденог брега од укупно 336 биолошких лабораторија које су Сједињене Америчке Државе изградиле у преко 30 земаља света, што је узнемирило (чини се, недовољно, бар за сада) и Србију. Нарочито је опасна лабораторијска игра у Грузији, у којој се, и то се зна, ради – опет против Русије.

Проф. др Тамара Миленковић Керковић из Ниша поставила је, ових дана (не толико као политичко, колико као грађанско, у име свих нормалних), питање да ли ове лабораторије постоје само под влашћу Кијева и Тбилисија, или и код нас: „Да ли је истина да постоје четири биолабораторије у Србији? Да ли је тачно да се једна налази на Медицинском факултету у Нишу, као и то да се остале три налазе у Београду – Торлак, на Ветеринарском институту у Крагујевцу и у Новом Саду? Каква сазнања о томе имају чланови Кризног штаба др Тиодоровић, др Кон и министарка Дарија Кисић? Ко је и када у име државе Србије потписао уговор за отварање ових биолабораторија? Јесу ли ове биолабораторије део војног програма потписаног са америчком војском? Да ли је отварање ових лабораторија у складу са Конвенцијом о биолошком наоружању и у складу са војном неутралношћу Републике Србије? Ко је у име државе Србије потписао ове уговоре – Министарство одбране или Министарство здравља? У име свих грађана Србије и у име јавног интереса постављамо ова питања државном врху, председнику Републике, председници Владе и надлежним министрима. Одговоре желимо одмах. На основу изјаве кинеских званичника објављених на сајту кинеске амбасаде у Сједињеним Америчким Државама јасно је да се Србија налази на мапи земаља у којима се, укључујући Украјину и Грузију, ове лабораторије налазе.“

Ово су, у најмању руку, питања која заслужују одговоре. Недавно смо, с надлежних места, добили уверење да то нису никакве биолабораторије, и да је све под контролом.

Живи били, па видели.

ХАНТЕР БАЈДЕН У ИГРИ

Инвестициони фонд сина председника САД Хантера Бајдена учествовао је у финансирању војнобиолошког програма Пентагона у Украјини – саопштио је начелник Радијационих, хемијских и биолошких снага Оружаних снага Русије, генерал-потпуковник Игор Кирилов: „Пристигли материјали нам омогућавају да испратимо шему сарадње америчких државних органа са украјинским биолошким објектима. Привлачи пажњу то да су у финансирању ових активности учествовале структуре које су блиске актуелном руководству САД, конкретно инвестициони фонд Rosemont Seneca којим руководи Хантер Бајден“, рекао је Кирилов, а пренео Спутњик. Укупна средства фонда су 2,4 милијарде долар: „Истовремено, постоји блиска веза фонда Rosemont Seneca са главним компанијама које су радиле за америчку војску, укључујући компанију Metabiota, која је, заједно са Black and Veach, главни добављач опреме за биолошке лабораторије Пентагона широм света. Размере програма су запањујуће. Поред војног ресора, у његовој реализацији директно учествују америчка Агенција за међународни развој, Фонд Џорџа Сороша, Центар за контролу и превенцију болести. Научни координатори су водеће истраживачке организације, укључујући Националну лабораторију у Лос Аламосу која прави нуклеарно оружје у оквиру ’пројекта Менхетн’. Све те активности се спроводе под пуном контролом Пентагона. Анализа документације показује да се у иностранство нису износили само узорци ткива и крвне плазме човека, него и опасни патогени, као и њихови преносиоци. У центар ’Лугар’ у Грузији послато је више од 10.000 узорака. Међу примаоцима су и референтне лабораторије у Великој Британији, институт ’Лефлер’ у Немачкој. Један од приоритета САД је био узрочник антракса кога одликује висока смртност и отпорност у животној средини“, рекао је Кирилов. Износ финансирања програма само у периоду од 2018. до 2020. године износио је скоро 32 милиона долара. Руски генерал је, преноси Спутњик, истакао да је изношење патогена из Украјине у иностранство стварало ризик од цурења „осетљивих генетских информација“, као и опасност по биолошку безбедност не само Украјине него и региона у које су пребачени узорци. По његовим речима, познати су примери када се рад америчког војног ресора са узрочником антракса завршавао ванредним ситуацијама.

[/restrict]

 

Један коментар

  1. “Rusija je otkrila sve” pa opet se o tome veoma malo zna u svetu. Da li su za to krive losa ruska komunikacija i PR strategija? Rusija raspolaze pravom informacionom bombom ali je, po obicaju, ne koristi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *