ПУТИН ГОВОРИО О СВОМ ДЕДИ: “Одмах сам разумео порекло победе у Великом отаџбинском рату”

Председник Руске Федерације Владимир Путин се данас састао са лауреатима награда у области културе, књижевности и уметности, и том приликом је говорио о писмима која је његов деда Спиридон слао својој деци, између осталог и Путиновом оцу, током Великог отаџбинског рата.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Руски председник каже да му је ова преписка омогућила да новим очима гледа не само на своју породицу, већ и земљу.

– Имао сам прилику да прочитам преписку мог деде са својим синовима… Са мојим оцем, мајком, са њиховом браћом. Па знате, отворите писмо, и тамо је све другачије, почнете другим очима да гледате своју породицу, земљу, културу нашег народа – рекао је Путин.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Председник Путин је приметио да је у писмима његовог деде било граматичких грешака, али и да је синове увек ословљавао са “ви”, као што су и они њега.

– Све је то била преписка из времена Великог отаџбинског рата. А садржај је тако искрен и дубок, тако отворен. Одмах почињете да продирете у суштину догађаја који су се одиграли и схватате како је све то утицало на судбину људи од крви и меса. Није ствар у томе што су ми рођаци, већ у принципима државе. Одмах разумете порекло победе совјетског народа у Великом отаџбинском рату – рекао је Путин.

Прочитајте и:

ЛУКАШЕНКО О ПРЕДЛОГУ ПОЉСКЕ: Схватате ли да је то Трећи светски рат

ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ ТРУЈЕ И ДАЉЕ: НАТО тврди да је испаљено 30.000 уранијумских пројектила – Руси кажу три пута више

ПУТИН ДОНЕО ОДЛУКУ: Запад ће од сада плаћати руски гас рубљама!

Отац Владимира Путина, Владимир Спиридонович Путин, је био регрутован као подморничар у совјетску морнарицу почетком 1930-их година, а касније је служио у 330. пешадијском пуку 86. дивизије Црвене армије, која је бранила положаје на Неви током опсаде Лењинграда.

Владимир Спиридонович је једва преживео жестоку битку са Немцима захваљујући комшији који га је рањеног вукао кроз залеђени град. Одликован је медаљама “За војне заслуге”, “За одбрану Лењинграда”, “За победу над Немачком”.

Деда председника Русије, Спиридон Путин, је био кувар који је између осталог спремао јела за прве секретаре Московског ЦК Виктора Гришина, Ивана Капитонова, Никиту Хрушчова и његову мајку.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *