ЛАВРОВ О “МИРОВЊАЦИМА” НАТО ПАКТА: Ако их пошаљу у Украјину, то је директан оружани сукоб са Русијом

Министар спољних послова Русије прокоментарисао је данас односе Русије и САД, као и намере Америке када је у питању светски поредак.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Ако НАТО пошаље мировне снаге у Украјину, то ће бити директан сукоб оружаних снага Русије и Алијансе – изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, оцењујући да је изградња униполарног света главни циљ Запада.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

– Очигледно је да САД желе да Русију држе у стању непријатељстава што је дуже могуће, као и да испоручује оружје Украјини.

– Санкције служе уклањању препрека у виду Русије на путу ка изградњи униполарног света. Овде се не ради о украјинској кризи већ о светском поретку у ком Сједињене Државе желе да доминирају – нагласио је Лавров.

Прочитајте и:

ПОЉСКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ РУСИЈИ: Показали су оружје које се не може обуздати, поменуо нуклеарно оружје и руске градове

ЛУКАШЕНКО: Пшеница је ново злато и нафта, могуће је да ће бити и скупља

ДИРЕКТАН ПРИТИСАК БРИСЕЛА: ЕУ тражи од Србије да уведе санкције Русији

– Украјинска страна у преговорима са Русијом стално мења своју позицију – такође је приметио руски министар и подсетио да изјаве Кијева о одржавању референдума имају за циљ одуговлачење преговарачког процеса.

– Русија ће захтевати од Украјине да укине законе усмерене против оних који говоре руски – додао је.

Лавров је прокоментарисао и наводе да би Кина могла да нападне Тајван „под плаштом” руске специјалне операције у Украјини и овакве тврдње назвао је спекулацијама.

(Спутњик)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.