РУСИЈА ОБЈАВИЛА СПИСАК НЕПРИЈАТЕЉСКИХ ЗЕМАЉА: Међу њима Црна Гора, Северна Македонија и цела ЕУ

Руска влада је по налогу председника Владимира Путина саставила списак страних држава и територија које предузимају непријатељске акције против Москве, саопштила је прес-служба владе.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Како се прецизира, влада је утврдила списак страних држава и територија које врше непријатељске акције против Русије, руских компанија и грађана. Наредба о томе је потписана, наводи се у саопштењу.

„На списку се налазе Аустралија, Албанија, Андора, Велика Британија (укључујући Џерзи, Ангвилу, Британска Девичанска Острва, Гибралтар), државе-чланице Европске уније, Исланд, Канада, Лихтенштајн, Микронезија, Монако, Нови Зеланд, Норвешка, Јужна Кореја, Сан Марино, Северна Македонија, Сингапур, Сједињене Америчке Државе, Тајван, Украјина, Црна Гора, Швајцарска и Јапан“, додаје прес-служба.

Прочитајте и:

САМИ ЋЕ ДОЋИ КОД НАС И ИЗВИЊАВАЋЕ СЕ: Лукашенко о санкцијама које је Запад увео Русији и Белорусији

РУСКА ОПЕРАЦИЈА ЈЕ СПРЕЧИЛА ГЛОБАЛНУ КАТАСТРОФУ: Франц Клинцевич о тајним лабораторијама у Украјини

РУСКИ ГЕНЕРАЛ О ОДЛУЦИ КИЈЕВА: “То ни на Кавказу нису радили”

Руски држављани и руске компаније које имају девизне обавезе према страним повериоцима са листе непријатељских земаља моћи ће да их плаћају у рубљама, напоменула је прес-служба. Како би то урадио, дужник може да затражи од руске банке да отвори посебан рачун у рубљама на име страног повериоца и пренесе на њега плаћања у еквиваленту рубља по курсу Централне банке на дан плаћања, прецизирано је.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин потписао је указ према којем руска влада у року од два дана треба да утврди списак земаља које предузимају „непријатељске акције“ против Русије, саопштила је раније прес-служба Кремља.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.