У РУСИЈИ НЕЋЕ БИТИ МОБИЛИЗАЦИЈЕ: Војни експерт уверен – операција иде по плану

Нема ни говора о мобилизацији или регрутацији у Русији, а Рускиње немају ни најмање разлога да брину за своје вољене, рекао је за РИА Фан бивши командант ракетних снага ПВО и војни експерт Сергеј Хатиљов.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– До данас нико од званичника није говорио о мобилизацији и нема потребе за тим ни у наредним месецима. Зато што смо ми укључени у извођење, наглашавам, специјалне операције… Затим долази Национална гарда и тако даље и тако даље. У овој акцији учествују органи реда. Дакле, око овога нема потребе да се паничи, а посебно не по питању опште мобилизације – објаснио је експерт.

Сергеј Хатиљов је такође подсетио да руска специјална операција иде добро, а да је војсци потребна само једна ствар од цивила – да не верују лажним информацијама које Украјинци активно шире.

– Наше трупе имају довољно снаге и средстава. Имамо надмоћ у ваздуху – нема украјинске авијације и Украјина више нема морнарицу. Одређена количина њихове опреме је уништена, а одређени број војника се предао – рекао је он.

Последњих дана су се појавиле гласине у Русији о увођењу ванредног стања и општој мобилизацији. Прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков рекао је да су ове информације лажне.

2 коментара

  1. СОЛУНАЦ

    Само су Хрвати католици и Украјинци католици дочекали Хитлера са цвећем, доктрина Ватикана да се униште православци

    5
    1
  2. Resenj su da uniste pravoslavlje izvor svetlosti ….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *