ПОЉСКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ РУСИЈИ: Показали су оружје које се не може обуздати, поменуо нуклеарно оружје и руске градове

Роман Пољко
Фото: Јутјуб/KręciołaTV/ Free Stuff – Motion Graphics // VFX Footage/Википедија

Запад не сме да подлегне страху и по сваку цену тражи мир са Русијом, рекао је пољски генерал Роман Пољко коментаришући употребу руске хиперсоничне ракете “Кинџал”.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Русија је употребом “Кинџала” подсетила НАТО да у свом арсеналу има оружје које се још не може обуздати и пред којим је беспомоћна чак и израелска Гвоздена купола, рекао је пољски генерал, бивши заменик шефа Бироа за националну безбедност.

Он је у емисији Полсат Њуза позвао НАТО да преузме иницијативу и подсети Москву да такође има оружје које се може поставити на територију земаља чланица и употребити за контраударе.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

– Дошло је време да преузмемо иницијативу… Ако нас неко уцењује нуклеарним оружјем, онда треба да му покажемо наше. Можете га поставити тако да циљеви у Русији буду у домету, на пример, ракета Томахавк – рекао је Пољко. 

Пољски генерал очекује да ће у његовој земљи бити смештено “нуклеарно оружје које може да стигне до Москве”, и додаје да би то било још лакше постићи са територије Литваније, Летоније и Естоније. Он је сигуран да би такав потез оставио снажан утисак на руског председника Владимира Путина.

Пољко понавља да је најгора реакција у овом тренутку не преузимање иницијативе. “Ко нема иницијативу, већ је пасиван и реактиван, увек губи”, нагласио је он. Генерал сматра да је велика грешка Запада чињеница да се подстиче атмосфера страха и жеља за миром по сваку цену.

Прочитајте и:

ЛУКАШЕНКО: Пшеница је ново злато и нафта, могуће је да ће бити и скупља

“КИНЏАЛ” ЈЕ НЕУХВАТЉИВ ЗА РАДАРЕ: Немачки експерт о руској хиперсоничној ракети

ДИРЕКТАН ПРИТИСАК БРИСЕЛА: ЕУ тражи од Србије да уведе санкције Русији

– Тражили смо мир по сваку цену после онога што се десило у Грузији, после 2014. године, и сваки пут смо за то плаћали високу цену – навео је он.

Данас је министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров говорио о предлогу Пољске за увођење мировних снага у Украјину.

Лавров сматра да на тај начин Пољска жели да се “угнезди” у западној Украјини.

– Не искључујем да – када говоре о мировњацима – вероватно мисле на своје границе – запад Украјине. Можда желе да доведу мировњаке, да направе штаб у Лавову, па да тамо остану. Имали су таква размишљања и не само размишљања – то се већ дешавало у прошлости – рекао је Лавров. 

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

22 коментара

  1. Poljska je kroz celu svoju istoriju isla grlom u jagode.

    121
    3
  2. Haha panika je nezgodna stvar covjek lupa

    107
    1
    • Kroz istoriju su takve usijane glave izazvale smrt miliona Poljaka.On nema mozak da shvati da neće ginuti amerikanci, nemci ili francuzi već ponovo Poljsci

      75
  3. Милан Лекић

    Исти је извор патолошке мржње Пољака и Хорвата према Русима и Србима – Римска црква. Многима је непознато да је назив “усташа” пољског порекла, а Кроати су га само преузели. Давних 1594. и 1596. године, тек што је завршен контрареформацијски Тридентски концил када је направљен Велики план Ватикана за прозелитско-милитантни продор на исток према Русима и Србима, догодила су се два велика и пресудна догађаја за будуће односе наша славна народа са западним шизматицима. Прво је 1594. подстакнут призренским језуитима (који су радили на потискивању српства са Јадрана) Синан-паша наредио пренос и спаљивање моштију Светога Саве у Београду. Две године касније Брест-Листовском унијом (1596) Пољска је преверена у католицизам, а Украјина добила Унијатску грко-католичку цркву. Циљ је био разбијање културне и верске везе Украјинаца, Белоруса и Руса. И данас се из Бреста (Белорусија, на тромеђи са Пољском и Украјином) и Лавова (нешто јужније у Украјини близу пољске границе) шири смрад “Свете Столице” по Украјини. Надам се пуним плућима да ће тај град доживети много више заслужену судбину Мариупоља, у коме је већина команданата – нациста, родом баш из Лавова.

    163
    4
    • Ovaj general Poljko predlaže da se americko nuklearno oružje ramesti u Pribaltičkim republikama?!? On verovatno nije razmišljao o tome da bi Rudija idtog momenta reagovala i vojnim putem to sprečila, a sa 5.-im članom bi mogao zapad da se slika.

      47
      1
  4. Obrijane glave, mozak izvetreo. Nikako da pogode pravu stranu. Ponovo će nadrljali. Vreme je.

    110
    4
  5. Ovako jasterbovi i guraju jadne ukrajince u smrt… nadam se da ce Rusi prvo gadjati ove hrabrise iz Poljske…

    107
    3
    • Poljaci bi bili mirni da nije bele kapice iz Rima i tkz.Svete stolice.Stolica je mozda sveta ali ju je djavo uzurpirao a dokle ce to Gospod dopustiti samo on zna

      30
      2
  6. Poljska se stavlja na čelo antiruske histerije. Možda žele da pokažu da su veći nacisti od naacista.

    120
    4
  7. Alo budalo jel ti to želiš treći svetski rat??? Da i Evropa i Rusija izgledaju kao Sirija,Avganistan ……?

    100
    2
  8. Tipičan NATO govor bezz uptrebe mozga.

    115
    3
  9. posmatrac iz daleka

    Ti ce da ratuijes iz bunkera 10 metara ukopanog u nekim sigurnim katakombama. A kada se rat zavrsi – nikom nista. Ti ce biti jos ziv !!!!

    37
  10. ha ha ha pouzdati se u tehnologiju s početka 80god,a to su tomahavk,peršing i patriot je isto kao kad bi se u borbi pasa kladio na bezubog pitbula.

    37
    1
  11. A nesrećnice u Ukrajini bira ciljeve i čuva narod A a sa vama bi lako samo sve odjednom i buc

    27
    4
  12. Не разумијем, Била сам на крстарењу Дњепром(од Кијева до Одесе) , то је био Совјетски савез 1990.год. У возу, од Мађарске до Кијева, видјели смо јако нељубазног човјека који је био стјуард у нашем вагону. Било нам је чудно. Онда је наш водич отишао да га пита у чему је проблем јер више је тура водио и то се никада није догодило. Уз велико извињење он каже да је мислио да смо Пољаци јер имамо велике кофере( 15 дана је трајао пут) а он мрзи Пољаке и не жели ни да их види. Причали смо касније са њим зађто је то тако, много разлога али да их, данашњи Украјинци, једноставно не поднопсе. Шта сада би ?????

    31
    1
  13. Dokle ce NATO i SAD da narod Slavenskog govora drzi u rukama i podpaljuje vatru. Zavadi pa vladaj
    prokleto je to a nada onu zavadi pa vladaj, blizu smo mentalitet, kultura pa i jezik. Sta to sve vrijedi kada
    nismo svesni sto sve uradismo, nikako da se bratski dogovorimo.

    16
  14. Da je bilo pameti u glavu, pa da su svi sloveni zajedno a onda i svi arapi pa i svi kinezi, zapad se nebi nigdje na mapama vidio. Pogledajte ko zivi u Americi ili Britaniji, prakticno cio svijet, vise drugih nego njih. Nas i ostale razjedinjene samo guraju u medjusobne ratove da sami sebe unistimo a da se oni slade i prave pare za njihov napredak a nase unistenje. Davno je Njegos pozvao “U pamet se dobro crnogorci” sto vazi za sve nas.

  15. Poljski političari nažalost ne izvlače nikakve pouke iz prošlosti.Opet guraju poljdki narod u nevolje i propast

    4
    1
  16. Poljaci ponovo traže Rusku čizmu, traže revanš za poraze u prošlosti!! Neće niko umesto vas ginuti u Ukrajni, naručito ne Anglosaksonci!! Dozovite se pameti i ne tražite djavola Polandija!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *