ЛУКАШЕНКО О СУКОБУ У УКРАЈИНИ: “Ако Зеленски не прихвати споразум, потписаће капитулацију”

Русија нуди Украјини апсолутно прихватљив мировни споразум, изјавио је данас председник Белорусије Александар Лукашенко у интервјуу јапанском каналу ТБС, чије делове преноси ТАСС.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Русија нуди Украјини, знам то са апсолутном сигурношћу, апсолутно прихватљиву верзију споразума. И сада је још увек могуће да Украјина постигне споразум са Русијом ако Зеленски потпише овај споразум са Путином – рекао је Лукашенко, и додао: “Зеленски неће пристати на ово, па ће, верујте ми, за кратко време морати да потпише капитулацију”.

Председник Белорусије сматра да Русија “неће изгубити овај рат”.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

– И ви сте у то 100 одсто уверени. Како се рат завршава ако једна од страна победи, Јапан то зна боље од мене – нагласио је он. Лукашенко је рекао и да рачуна на брз завршетак руске специјалне операције у Украјини и постизање мира. “Уверен сам да ће се у блиској будућности овај сукоб, руска операција, завршити мирно”, рекао је он.

Лукашенко каже и да Белорусија неће бити увучена у овај сукоб, и тврди да је уверен да неће морати да се бори са Украјином.

Прочитајте и:

ПОБЕДНИК РАТА У УКРАЈИНИ ЈЕ ВЕЋ ОДЛУЧЕН: Амерички пуковник објаснио руску тактику и главно Путиново наређење

“ОВО ЈЕ КРАЈ ЈЕДНЕ ЕРЕ”: Путин о америчким санкцијама – Запад губи своју доминацију

РАТ У УКРАЈИНИ ПРАВИ ХАОС НА ТРЖИШТУ НАФТЕ: Могућ глобални шок због пада производње и санкција

– Запад неће моћи да нас увуче у овај сукоб. Довољно смо паметни да се то не догоди, пошто нас Американци и њихови партнери гурају у рат – додао је белоруски председник.

Он је открио и да су из Украјине ка Белорусији испаљене две ракете Точка-У, које су оборене. Међутим, према речима белоруског председника, ако украјинска страна буде провоцирала, Белорусија ће бити принуђена да одговори.

– У време сукоба 23-24. фебруара планирали су да ударе на територију Белорусије. Говорио сам о томе. Из четири правца. То смо спречили. Они крше нашу државну границу авионима, хеликоптерима, итд –  рекао је Лукашенко.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара најавио специјалну војну операцију као одговор на апел лидера република Донбаса за помоћ. Он је нагласио да планови Москве не укључују окупацију украјинских територија, већ је циљ демилитаризација и денацификација земље.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Један коментар

  1. Наравно да Русија неће изгубити рат. Највећи губитник је народ Украјине, који је заведен западњачком пропагандом и обећањима, које никада неће да испуне ни САД, ни НАТО, нити ЕУ… Пре. или касније (а било би боље што пре), Зеленски ће морати да прихвати мировни споразум, који Украјини нуди Руска Федерација.

    13

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *