Преминула Медлин Олбрајт

Бивша државна секретарка САД Медлин Олбрајт преминула је у среду, објавила је њена породица. Преминула је од канцера.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Сломљеном срца објављујемо да је др Медлин К. Олбрајт, 64-ти државни секретар САД и прва жена на тој позицији, преминула је раније данас. Изгубили смо вољену мајку, баку, сестру, тетку и пријатеља – објавила је породица у саопштењу.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Рођена као Мари Јана Корбелова, Олбрајт је емигрирала у САД из Чехословачке са породицом 1948. године. Докторат је одбранила на Универзитету Колумбија 1975. године. Радила је за бившег сенатора Едмунда Маскија и Збигнњева Бжежинског у Националном савету безбедности.

Олбрајтова ће остати позната по снажној антисрпској реторици, док је за време обављања функције шефице дипломатије САД била један од главних заговорника бомбардовања СРЈ 1999. године.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

3 коментара

  1. Tоплица

    Слава Богу ! За живота била је вештица, чијег се погледа требало клонити. Читали смо да су јој наши људи у рату овде спашавали породицу, али је она лично, изгледа преживела неке љубавне трауме, те је то вероватно формирало њен наопак карактер, злоћу до безрасудности. Прилика је да се више замислимо над онима којима је оваква требала него над њом самом.

    • У пролазу

      Не лупетај! Ова наказа је била ’37. годиште.
      Какви љубавни јади у предшколском узрасту?!

  2. Погледајте то лице: права слика зла! Е, и она оде, до краја убеђена да ће жарити и палити (међу Србима) док је света и века. Да ли се, бар пред смрт, покајала? Волела бих да јесте, да бих могла да јој опростим, своје душе ради.
    Сваки злочинац требало би да се на време сети да је само смртан човек, и ништа више…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *