ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ ТРУЈЕ И ДАЉЕ: НАТО тврди да је испаљено 30.000 уранијумских пројектила – Руси кажу три пута више

А-10, амерички авион
Фото: Јутјуб/US Military Power

На основу резултата неких наших, али и истраживања страних научника, доказано је да је 80 одсто погођених циљева било цивилно.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Колико неселективно су “биране” мете показује и то што су уз инфраструктурне објекте као што су 44 моста и пет цивилних аеродрома, уништене и многобројне фабрике, десетине школа, па чаки и 176 историјских и археолошких споменика.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

За 78 дана колико је трајала НАТО агресија на нашу земљу, Алијанса је обавила 26.100 летова, од којих 18.170 борбеном авијацијом, и извела 2.300 ваздушних напада по цивилним објектима, индустријским и хемијским постројењима, мостовима, инфраструктури… Погођено је “Ушће”, Амбасада Кине, РТС… Тог тешког пролећа 1999. на СРЈ је бачено 415.000 пројектила укупне масе 22.000 тона, а чак 112 удара изведено је муницијом са осиромашеним уранијумом и испаљено је према признању НАТО 31.000 уранијумских пројектила, а по руским изворима 90.000. Готово половина тих напада била је у последњих 10 дана агресије.

Према званичној мапи НАТО, највише пројектила са осиромашеним уранијумом бачено је на Косово и Метохију – 81 (у рејонима Призрена, Ђаковице, Дечана, Урошевца и Ђураковца), девет у централној Србији и један на Црну Гору.

Прочитајте и:

ПОЉСКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ РУСИЈИ: Показали су оружје које се не може обуздати, поменуо нуклеарно оружје и руске градове

ЛУКАШЕНКО: Пшеница је ново злато и нафта, могуће је да ће бити и скупља

ДИРЕКТАН ПРИТИСАК БРИСЕЛА: ЕУ тражи од Србије да уведе санкције Русији

Осим тренутних разарања, употреба муниције са осиромашеним уранијумом и еколошка катастрофа коју је изазвао НАТО бомбардујући електричне водове, индустријска и хемијска постројења, сејала је смрт и за нас и за наше потомке јер је неспорно изазвала повећано оболевање од малигних и аутоимуних болести.

Лекари из различитих области, пре свих онколози, искуствено тврде да је то што је НАТО својим бомбама са осиромашеним уранијумом посејао отрове широм Србије, који су отишли у ваздух, воду, земљиште и ушли у ланац исхране, довело до драстичног пораста броја оболелих од малигних болести – за готово 30 одсто.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

Један коментар

  1. Не могу да се сетим имена (а ваљало би!) “стручњака” који су, одмах по окончању оружане агресије НАТО пакта на Србију, потрчали да дају своја “стручна” (купљена!) мишљења како неће бити никакве накнадне штете од бомби са осиромашеним уранијумом! Рекоше – лупише! – јер су били бар толико стручни да бар претпоставе да ће жртве радијације тек падати у годинама које долазе, што се и збило, и што се и даље збива. Да ли осећају бар благу нелагоду због тих преурањених изјава, после свега? Не верујем, иначе никаквим новцем не би могле да буду плаћене њихове тврдње, кад сваки образован човек зна да то не може да буде тачно. Одмах након тих изјава критиковала сам њихово истрчавање; допис, наравно , није штампан.
    О, како бих волела да се сетим имена бар једог од тих слугу и послушника наших крвника из тог (и потоњег) времена! А и ти људи (и њима слични) су етнички Срби! Куку!
    Све што су зликовци учинили пре 23 године требало је да послужи као основ за тужбу Србије против НАТО пакта и свих држава које су учествовале у злочину, и за постављањем захтева за ратном оштетом. Али, Србија је кукавички прешла преко свега, само да се не би замерила “пријатељима” и да би, у бескрај наставила умиљавање ради пријема у наказну творевину – ЕУ, на несагледиву штету својој земљи и свом народу. Наздравље!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *