Студенти траже хитно повлачење одлуке којом је професору Ковићу забрањен улазак у БиХ

Студенти бањалучког и Универзитета у Источном Сарајеву поручили су да је професор Милош Ковић, ком је забрањен улазак у БиХ, увек добро дошао у Републику Српску.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Студенти Универзитета у Источном Сарајеву, где Ковић предаје као гостујући професор, захтевају од надлежних да одлуку ставе ван снаге.

Стефан Слијепчевић, председник Студентског парламента овог универзитета, рекао је у Јутарњем програму РТРС-а да студенти захтевају хитно повлачење скандалозне одлуке како би се наставни процес одвијао без проблема. У супротном, каже, незадовољство ће изразити путем јавних окупљања.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

“У току дана биће одржан састанак са руководством Универзитета како бисмо дефинисали наредне кораке”, истиче Слијепчевић.

Божана Тинтор, председница Студентске организације Факултета политичких наука Бањалука, рекла је да ова одлука не изненађује јер је уследила као очекивана последица закона који је наметнуо Валентин Инцко.

“Професор Ковић 13 година предаје на Универзитету у Источном Сарајеву. Зашто 13 година није представљао опасност, а представља сада, баш када је одржао предавања у више градова Српске”, рекла је она.

Подсећамо, Гранична полиција БиХ није у суботу дозволила улазак у БиХ професору Милошу Ковићу уз образложење да “представља претњу по безбедност БиХ”.

Налогодавац одлуке о забрани уласка је Обавештајно-безбедносна агенција БиХ.

Ковић је професор на Одељењу за историју Филозофског факултета у Београду и гостујући професор Универзитета у Источном Сарајеву.

(Спутњик)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *