ЗАХАРОВА ОПОВРГЛА ТВРДЊЕ НЕМАЧКОГ ЛИСТА: “Да ли ће новинар који је ово измислио бити награђен?”

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је данас да су наводи немачког “Билда” да се шеф дипломатије Сергеј Лавров вратио у Москву са пола пута до Пекинга потпуно лажни.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– То је ненадмашиво. Немачки лист ”Билд” је победио у пласирању лажних вести написавши да је Лавров синоћ летео у Пекинг, али да је добио наредбу председника да се врати – написала је Захарова на друштвеној мрежи Телеграм, наглашавајући да је овај лист постао лидер у писању лажних вести.

У чланку немачког листа се такође тврди да се авион са Лавровом, наводно, окренуо изнад Новосибирска и слетео на аеродром Внуково. Такође, аутор текста поставља питање да ли Пекинг није желео да се састане са шефом руске дипломатије или је Владимир Путин наредио повратак авиона.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Ипак, како је Захарова навела, Лавров је синоћ до касно радио у Министарству, а рано јутрос је почео да се припрема за преговоре са колегама са Блиског истока у Москви.

– Сергеј Лавров је синоћ до касно радио у Министарству, а рано јутрос је почео да се припрема за преговоре са колегама са Блиског истока у Москви. Питам се, да ли ће немачки новинар, који је ово измислио, бити награђен? – додала је Захарова.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *