ПОТРЕБНА ПОМОЋ ХЕРОЈУ СА КОШАРА: Хуманитарна акција за српског јунака Сашу Стевановића из Крушевца

Саша Стевановић, херој са Кошара
Фото: Принтсцреен/Јутјуб

Удружење “Градитељи мира” из Крушевца, овогодишњи добитници сребрне плакете у акцији “Новости” – “Најплеменитији подвиг године” покренуло је нову акцију да помогну свом саборцу, Саши Стевановићу (45), тешко оболелом хероју са Кошара, који већ осам година живи у скромном стану без струје и основних услова за живот. Да се среди руиниран дом и плате сви заостали рачуни потребно је око 2,5 милиона динара.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Сале и ја смо заједно марта 1998. отишли на одслужење војног рока, били смо заједно у минобацачкој чети 120 мм, био је частан војник и друг, такав је и изашао из војске после 15 месеци херојског држања – каже за “Новости” Дејан Ивановић из Удружења “Градитељи мира”. – Знао сам да је 10 година бринуо о две непокретне жене, својој баби и мајци. Све је то оставило трага, као и сам рат. Али, он је сачувао достојанство, никад није тражио помоћ. Да му се помогне, решили смо ми, убедили смо га – мора да му се помогне. Сигуран сам да држава и наше Удружење, као и људи доброг срца, могу да га подрже да живи животом достојним човека.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Саборац из “Градитеља”, Верољуб Смиљковић каже да само рачун за струју износи више од 200.000 динара, али верује да има добрих људи и да ће се новац брзо сакупити.

– Охрабрени смо успелом акцијом коју смо са доброчинитељима организавали за јунака Мију Ђидића (45) из Милентије код Бруса, за неколико месеци сакупљен је новац за градњу нове куће – прича Смиљковић. – Надамо се да ће и Саша имати свој топао дом као што данас то има Мија, који живи са мајком Видосавом.

Прочитајте и:

И ЏАМИЈЕ У КАМПАЊИ БОЈКОТА СРПСКЕ РОБЕ: Директан говор мржње уперен против читавог српског народа

УКРАЈИНСКИ ДОКТОР МЕНГЕЛЕ: “Наредио сам да руске заробљенике кастрирају – они су бубашвабе, а не људи”

УДАРНА ПЕСНИЦА РУСКЕ АРМИЈЕ У УКРАЈИНИ: Уништавање војне инфраструктуре отвара простор за другу фазу операције

Саша Стевановић има четири дијагностиковане психијатријске болести, међу њима и посттрауматски синдром.

– Сећам се добро да се гинуло, борило, бранило, најтеже ми је било код Јуничког поља, када смо једном 40 дана били “укопани” – присећа се за “Новости” Саша Стевановић, који ноћу има кошмаре од рата. – Терористи нападају са свих страна. Ништа лакше није било ни наредне, 1999, када су нас и бомбардовали са неба.

Уверава нас Саша да покушава да ради. Мајка и баба преминуле су у међувремену, али је брига о сопственом здрављу и животу једнако тешка колико је била и брига о две старице.

– Због лекова које пијем дешава ми се да се не пробудим, не чујем аларм, не чујем телефон. Добијао сам раније и отказе, радио сам у једној мензи. Кад радим, ја стварно радим. Могу да одрадим посао који ми се зада, али не могу да задржим посао због терапије.

Саши је најтеже зими, без светла и грејања. Каже да се само покрије преко главе јорганом и заспи. По ноћи му искрсавају мрачне слике. Лекови донекле помажу. На терапији је од 2015. године. Купа се на градилишту где је повремено ангажован да пакује палете бетона. У готово руинираном стану, столарија пропушта мраз, паркет је као и намештај пропао. Други дом Саша нема, а овај се тешко тако може назвати.

УПЛАТЕ

СВИ који би да помогну јунак са Кошара да плати рачуне за струју, воду, комуналије и отпочне живот у пристојном стану, могу то учинити уплатом на хумнитарне рачуне “Градитељи мира” – за помоћ Саши Стевановићу: Банка Интеза динарски рачун(160-0000000382562-94), девизни рачун за евро(160600000102714319,ИБАН РС35160600000102714319). На фејсбук – страници “Градитеља мира” биће постављени и подаци о могућностима уплате донације у америчким, односно аустралијским доларима.

(Новости)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.