ДИРЕКТАН ПРИТИСАК БРИСЕЛА: ЕУ тражи од Србије да уведе санкције Русији

Европска унија очекује да ће Србија као кандидат за чланство увести санкције Русији због операције у Украјини, изјавио је у уторак портпарол Европске службе за спољне послове Петер Стано.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Стано је даље објаснио да када ЕУ усвоји санкције или рестриктивне мере, земље кандидати се позивају да исто ураде у одређеном року.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

– Ово је обично период од неколико дана до неколико недеља у зависности од околности. Обично је сада неколико дана, али земље имају прилику да изразе спремност да се ускладе или не – додао је он.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

5 коментара

 1. Добро је што Србија није члан ЕУ! Иначе, морала би експресно да уради сваку лудост што неком лудаку (пардон, и лудакињи, посебно) из Брисла падне на памет.
  Да ли ћемо трпети притиске? Увек – радили или не радили лудости по захтевима. Јер Србе мрзе колико и Русе. Јер мрзе православље. Јер воле да мрзе…
  Да ли ћемо спречити, или убрзати избијање 3. светског рата, ако неком падне на памет да нападне Русију? Нећемо, ма шта чинили, или не чинили.
  Онда – зна се шта нам је чинити! Поносно главу горе, будимо неутрални и осигурајмо пријатеље и за време после евентуалног судара Истока и Запада. Србија је увек била на правој страни историје, то не смемо да заборавимо. То дугујемо и нашим јуначким прецима који су нам поклонили државу и слободу.

  А нишчи су заборавили како нас је слатко бомбардовао “Милосрдни анђео”; како су нас убијали, разарали нам земљу, остављали народ без хране, лекова и струје; како нас и данас убијају њиховом прљавом радијацијом. А због чега? Мало се играли, вежбали, пред провокацију и глобални напад на Русију којој су дошли иза леђа, а затим и на кућни праг. И кога све, у свету, нису ојадили! Лицемерни ратни злочинци, досад некажњени! Они некоме спочитавају да је ратни злочинац! Они! Па нека их, нека пуцају себи у обе ноге, њихов избор. Без нас…

  52
  3
  • Milica Stepandić

   Zapad će na kraju shvatitit i ti ludi evropljani koji podrźavaju slepo ameriku, da Rusija i Putin pod zaštitom svevišnjeg i da se zlo mora uništiti. Pa Rusija se za to spremala godinam, upozoravali, objašnjavali. Pa oni su se podigli iz pepela posle drugog s.rata, a kasnije kada je pao i berlinki zid. Njima je svebilo jasno kada su nas bombardovali da su oni sledeći na redu jer mi smo za njih bili samo predigra i da pokažu demonstraciju sile ostatku sveta. Ali ih svevišnji za…ao dolaskom Putina na vlast. I zato je ovo definitivno obračun dobra i zla, jer Rusija neče dozvoliti da joj se ponovi isti scenario dva puta. I zato ovo zlo mora da se uništi u korenu, jer ako ne bude tako nema spasa ljudskom rodu na zemlji.

 2. Дејан Младеновић

  Једном свагда НЕ европско-папској унији. Поднети чланицама те уније захтев за ратну одштету за 1999г.

  13
 3. Da,pogledajte tu evropu samo ,englesku ,holandiju…sve osvajacke zemlje .kroz istoriju porobili pola terotorija udaljenih hiljadama kilometara od tacke..i oni sad osudjuju napad na ukrajinu..ajde bezi..

  10
 4. Pa nek Renault uvede sankcije i eto nas odmah posle toga. Mozda kad Guci pozatvara radnje u Moskvi.
  Znaci tesko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.