И ЏАМИЈЕ У КАМПАЊИ БОЈКОТА СРПСКЕ РОБЕ: Директан говор мржње уперен против читавог српског народа

Продавница Косово
Фото: Јутјуб/Mark Botelho

Позив Албанаца на бојкот српске робе на Косову и Метохији “преселио” се и у џамије! У петак је, како су то објавили многобројни медији на КиМ, уследио и позив председника Савета исламске заједнице у Приштини Хетема Спјанија који је поручио грађанима да купују и једу искључиво домаће производе и избегавају оне који долазе из централне Србије.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Предавања на тему “штетности” српских производа одржана су чак и у свим џамијама, где је верницима саветовано да бојкотују српску робу.

Овај директан говор мржње уперен против читавог српског народа на КиМ започео је објављивањем спота аутора Бурима Пираје и групе “Беса бесе” пре неколико дана, а који се сада “врти” по телевизијама и другим медијима. У њему девојчица оцу у радњи, који купује српске производе, дословце каже:

– Зар нам није бака рекла да не купујемо српске производе? Зар хоћеш да нас потрујеш? Зар нису баки побили целу фамилију и она је остала сама?

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Речи девојчице слуша и жена која је такође напунила колица српским производима, а која након тога баца корпу сузних очију.

Како објашњавају саговорници “Новости”, ова кампања одавно је превазишла економски бојкот и озбиљно угрожава не само права, већ и безбедност Срба на Космету.

– Бојим се да појачана негативна реторика према српској роби може довести до погоршања безбедносне ситуације – истиче Гордана Ђорић из српског невладиног сектора на КиМ.

Прочитајте и:

УКРАЈИНСКИ ДОКТОР МЕНГЕЛЕ: “Наредио сам да руске заробљенике кастрирају – они су бубашвабе, а не људи”

УДАРНА ПЕСНИЦА РУСКЕ АРМИЈЕ У УКРАЈИНИ: Уништавање војне инфраструктуре отвара простор за другу фазу операције

ЛАВРОВ УПОЗОРАВА: Свака војна помоћ Украјини је мета за руску војску

Указујући да спот који се против куповине српских производа на Косову емитује садржи говор мржње, Ђорићева опомиње на изостанак реакције како косовских тако и међународних институција, пре свега УНХЦР, јер се девојчица у споту злоупотребљава у политичке сврхе.

– Злоупотреба деце није ништа што већ није примењено и виђено на Косову. Треба се подсетити на демонстрације у Приштини деведесетих година када су хтели да покажу да им Србија угрожава егзистенцију и када су демонстрирале жене са хлебом у једној руци, док су другом руком држале децу. Сетимо се и наводног масовног тровања у школама када су наводно српске власти тровале само албанске средњошколце – истиче Иван Миљковић, новинар из Грачанице.

Додаје да су поруке из спота код већег дела Албанаца уобичајен образац васпитања деце, која се од малих ногу уче да мрзе Србе јер су “њихови архетипски непријатељи”.

(Новости)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *