ЛУКАШЕНКО О ГЕОПОЛИТИЧКИМ ПРОМЕНАМА: “Крајњи циљ је елиминисање Русије и Кине”

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да види покушаје “прерасподеле сфере утицаја у Европи, и да су крајњи циљ елиминисање Русије и Кине”, пише Спутњик.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Очигледно је да су коначан циљ Русија, Кина и њихово елиминисање као конкурената на геополитичкој карти света. Догађаји који се дешавају у вези с Украјином су директан доказ тога – изјавио је белоруски лидер, а пренела државна агенција Белта.

Лукашенко сматра да покушај Запада да промени политички курс Белорусије 2020. године, након председничких избора, свцедочи о “покушају прерасподеле сфера утицаја у региону”.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Белоруски председник изјавио је још и да би Запад да “пузајућу” трансформацију његове земље искористи за потребе својих интереса, а за циљ има продају њене вредне имовине.

– Задаци “пузајуће” трансформације Белорусије у интересима Запада су продаја највредније економске имовине, промена политичког курса земље – изјавио је Лукашенко.

Он је истакао да се “припадници пете колоне – потпуно други људи (не они из редова белоруске опозиције), којима се управља из Виљнуса, Варшаве, Кијева, а заправо из Вашингтона – обучавају под окриљем специјалних америчких служби и земаља Западне Европе у условима повећане тајности”.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *