СТРАХОМ НА АРГУМЕНТЕ

У још једној рунди демонстрирања охолости, ароганције и безобразлука Приштине, вероватно уз сагласност њених ментора, Београд је, по ко зна који пут, поступио дефетистички, правдајући се страхом од немира и сукоба

Да би остварили своја грађанска права кроз право на гласање, Срби са Косова и Метохије 3. априла ће морати да се упуте ка централној Србији а не да то учине на биралиштима надомак својих кућа, као до сада. За то су се постарале власти у Приштини тако што нису дозволиле одржавање српских избора на КиМ, на којима се све до овог пута гласало у организацији и под патронатом Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Један коментар

  1. Unutrašnji dijalog o Kosovu

    Predstojeći izbori imaju specifičan karakter, napetost, zbog dugogodišnjeg neslaganja vlasti i opozicije, zbog Briselskog sporazuma o Kosovu, zbog zabrane “legalnog” glasanja kosovskih Srba u svojim opštinama na Kosovu za predstojeće izbore 3. aprila u Srbiji – kosovske vlasti hoće da Srbi mogu da glasaju preko kancelarije (konzulata) za Kosovo u Prištini, kao dijaspora, ili na drugi način od više predlaganih varijanti – da ne ugrožavaju teritorijalni integritet i suverenitet Kosova, sigurno po Briselskom sporazumu koji stvara nesagledive posledice Srbima i territorijalnom integritetu Srbije.
    Na primer, u Briselskom sporazumu (15 tačke) – na kraju piše, ostala dokumenta: INTEGRISANO UPRAVLJANJE GRANICAMA: Kosovo prepoznaje administrativne prelaze (na Jarinje, Brnjak) kao GRANICA (za Kosovo granica sa carinom), a za Srbiju je ADMINISTRATIVNA LINIJA(!)? Gde to oma u svetu. Kao što su i ostali pregovarački briselski dporazumi: Srbija ugasila sve svoje državne institucije na Kosovu, Srbe integrisala u Kosovske institucije, da izadju na kosovske izbore 2013. PO ZAKONIMA I USTAVU KOSOVA (po instrukcijama Srpske liste). Veći broj Srba je bojkotovao kosovsske izbore – a naš predsednik iz Beograda je tada tražio 45 minuta odobrenje od Evropske unije – da ide na Kosovu da disciplinuje Srbe (da izadju na glasanje za državu Hašima Tačija)! Naš predsednik bi mogao i sada da traži 45 minutaod EU da ide na KS da disciplinuje Srbe da glasaju na izborima Sljbina Kurtija?

    Srbi sa Kosova su ranije glasali neometano od vlasti (verovatno po dogovoru) jer su njigovi glasovi povećavali procenat pobednika na izborima. Glasali su i za izbore predsednika Srbije AV. Tada su glasačke kutije sa severa kosova iznošene van Kosova, u Vranje i Novi Pazar na prebrojavanje (očigledno da ne ugrožavaju suverenitet-integritet Kosova) – tada se niko nije bunio. Glasali su kosovski Srbi van Kosova, u nekoliko gradova Srbije, i na srpskom referendumu ZA NEZAVISNOST SUDSTVA I TUŽILAŠTVA u nekoliko gradova Srbije, glasaće i na sledećim izborima 3. aprila u nekoliko gradova Srbije. To je tako, i sve nepravde, svo zlo što se dešava Srbima na Kosovu -sve je zbog izdajničkog Briselskog sporazuma koji nam otima teritoriju, kojeg r+treba pod hitno odbaciti dok još nije sklopljen Briselski sporazum o “kompromisnom sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova” – kojim sporazimom Kosovo dobija punopravno članstvo u SB UN-a i svim ostalim medjunarodnim organizacijama??? STOP BRISELSKOM SPORAZUMU!!! Da ne dužim, hvala na razumevanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.