“РАТ У ЈУГОСЛАВИЈИ ЈЕ БИО УВОД У ОВАЈ РАТ” Вучелић у јутарњем програму: Украјина је нацификована

ГЛАВНИ и одговорни уредник “Вечерњих новости” Милорад Вучелић гостовао је у емисији “Добро јутро, Србијо” на телевизији Хепи.

– Милорад Екмечић је у једном интервујуу рекао да трећи светски рат већ траје. Ако се сетимо тога да постоје историјски процеси дугог трајања, видимо да је овај рат почео разбијањем Југославије и бомбардовањем и покушајем отимања Косова, то је био увод у рат – као кад нападаш на Пољску, или вршиш анексију Чешке. То се настављало, првом кризом у Украјини, па одвајањем Крима, па онда Доњецк и Луганск. Ствар није стала, него је НАТО концентрисао огромне снаге на тим фронтовима, и видимо да је данас највише тешко Русима да ту напредују, и ту се спремало биолошко и биохемијско оружје за рат – рекао је Вучелић. 

Како је истакао, у сутрашњем броју “Печата” биће објављена анализа Николе Врзића, на основу западних извора о развоју биохемијског оружја и патогених ћелија које су остале од Совјетског савеза и које се даље развијало, а које је такође утицало да до ове кризе дође и било разлог због којег се морало интервенисати. 

– Развој биохемијског оружја је било оно због чега се морало интервенисати. Неки кажу да је Путин чак и закаснио. Путин је морао да искористи време да припреми своју војску. Ово је превентиван рат, да Москва не би била гађана из Харкова и Кијева. Појавило се нуклеарно оружје, имамо искуство са Немачком – знамо како се завршавало кад год је Немачка била најнаоружанија у Европи – истакао је Вучелић. 

Нацификована Украјина

Како наводи, Украјина је годинама нацификована. 

– Украјина је нацификована. То су типичне нацификоване групације које не презају ни од кога – додао је он. 

– Стварање украјинске нације је трајало годинама, онда је кренула репресија према руском језику, према свему што је руско. Много више људи би предало оружје да се не плаше нациста – оцењује Вучелић.

– Делом не смеју да се предају, иако Руси отварају хуманитарне кордоне да се изађе напоље. Има и оних који се огорчено бране, НАТО је ипак ту пуних осам година, и пре тога, они су несметано урадили свој посао. Све што је Русија тражила јесу писмене гаранције да се НАТО неће даље ширити – наводи он. 

Коментарисао је и тренутни положај у којем се налази Србија која је већ данима под огромним притиском. Србија је увек била на бољој страни историје. 

– Постоји стара да су Срби “мали Руси”. Да се сад решимо да заменимо државну заставу, да пређемо у неку другу веру, да променимо сексуално опредељење, да одемо на параду поноса, ми ћемо за њих увек бити “мали Руси”. То је због тога што је српски народ такав какав јесте. У Србији је слобода централна категорија. Ми смо увек били на бољој страни света. Амерички амбасадори представљају земљу која се касно укључивала у сукобе. Други фронт не би ни био отваран да се нису уплашили да ће Русија сама да ослободи и заузме Европу. Како каже Кундера, постоји само једна земља која се сама ослобађала, и зато мора да буде покорена. Ми смо непокорена земља и за то је 85 посто нашег народа и то је чињеница. Ко није за то мора да размисли о самом себи – истакао је Вучелић. 

– И сада постоји опасност. Око Србије се направио балон. “Сила” од Црне Горе се узнемирила – коментарисао је Вучелић и дешавања у региону.

– Вучић често јавно говори и то је његов начин вођења политике. Нека неко проба да пронађе у неком његовом говору неку агресивну поруку или поруку која није порука мира. Коме Србија прети? Једноставно – Србија неће да уведе санкције Русији, и да уведе, они би рекли да то није искрено. То је један чудан однос према Србији. Не треба се никада увијати да смо нешто друго, јер они никада то прихватити неће – истакао је Вучелић. 

Путину нико неће судити због борбе са нацистима

Како каже, Путину нико неће судити. 

– Они су са нацистима ударили на Русију, ово је фаза нацистичког удара. Они отворено подржавају нацисте. Србија се понаша заиста, а пре свега Вучић и органи око њега, понаша се на бриљантан начин према овом проблему. То је филигранска дипломатија и тога се треба држати. Сем Жена у црном и Владетине подршке, ви немате од прозападне опозиције ниједну реч о томе, сем захтева да се уведу санкције Русији – наводи Вучелић. 

– Прво ће западне силе имати једно тужно приземљење. Ово је једна идеолошка халабука. Ово је прогон против свега што је руско. То је једна ужасна хистерија. Сетимо се Олимпијаде 1936. у Берлину, тада ником није пало на памет да ишта осујети. Данас избацују клубове… Када се западне силе буду нашле са три или пет хиљада долара за гас, када се буду нашли на рубљи и када је преко 27 посто промета одвијало изван долара, онда ће се отрезнити. Они све ово раде без дослуха са својим народом – више од 50 посто Немаца нема идеју да су им Руси непријатељи. Ова клика која ово ради одавно нема више легитимитет. Фон Крамон има свекра који је добио Златни крст од Хитлера. То ће бити први ефекат. Ова се операција мора завршити. Постојаће економске последице. Надам се да ће Украјина бити денацификована. Имају два-три натовца који се не скидају са телевизије. Надам се да ће се украјински народ денацификовати, да ће се направити мир. 

Свет је пред новом равнотежом у међународном праву

Ово је, како каже, ново постављање равнотеже у међународном праву. 

– Нико се више овде не позива на људска права и демократију, ово је сила без образложења. Ово је удар на православну цркву, то ради и Билт, који је пре две године причао како је Православна српска црква највећи противник, и он ради све да је декомпонује. 

Коментарисао је и однос владике Григорија и Виоле Фон Крамон којој је владика предочио да “Српска православна црква не постоји”. 

– Он је пошао од тога да су епархије самосталне, а онда је дошао до своје жеље да црква буде по његовом укусу. Замало га је Тадић поставио за патријарха. То је циљ – да се српска православна црква декомпонује. То су све комбинације, нема политике, нема алтернативе. Само напади на цркву, напади на Вучића и понеког сарадника. 

ИЗВОР: ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

 

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О РАТУ У УКРАЈИНИ ПРАТИТЕ НА НАШОЈ:

ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ

ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ И

ВИБЕР ГРУПИ 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *