ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ ЦРТАЈУ МЕТУ РУСИМА: Друштвене мреже привремено дозволиле говор мржње

Говор мржње који позива на насиље дозвољен је на Фејсбуку и Инстаграму – све док су мете Руси и док се тема односи на војну операцију Москве у Украјини.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Ревидирана правила о насиљу и подстицању примењиваће се у одређеним земљама, као што су Украјина и Пољска, и дозволиће насилну реторику против Руса и руских војника. Позивајући се на интерне мејлове Мета Платформса, матичне компаније Фејсбука и Инстаграма, агенција Ројтерс је навела да “Фејсбук и Инстаграм привремено дозвољавају позиве на насиље против Руса”.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

– Као резултат руске инвазије на Украјину, привремено смо дозволили облике политичког изражавања који би нормално кршили наша правила, као што је насилни говор, или “Смрт руским освајачима”. И даље нећемо дозволити кредибилне позиве на насиље над руским цивилима – саопштено је.

Платформе ће се наводно уздржати од цензурисања постова који позивају на смрт руског председника Владимира Путина, или белоруског председника Александра Лукашенка, наводи Ројтерс, позивајући се на мејлове послате модераторима садржаја.

У једној поруци се, наводно, модератори саветују да би требало да дозволе позиве на убиство Путина или Лукашенка, све док се у објавама не помињу други циљеви.

(Новости)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.