ДВОЛИЧНОСТ ЗАПАДА Лавров: Вокер је у Рачку тела албанских војника преобучених у цивиле прогласио за геноцид – и бомбе су пале на Београд

МИНИСТАР спољних послова Русије Сергеј Лавров обратио се српским медијима на конференцији у Москви.

Лавров је између осталог говорио и о агресији НАТО-а над Југославијом. 

– Сада се више нико не сећа како је искоришћена мисија ОЕБС-а на Косову на челу са Вокером који је открио тела Албанаца преобучена у цивилну одећу. И одмах је то прогласио геноцидом.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ  

Нама кажу да не можемо да прогласимо геноцидом оно што се дешавало у Донбасу.

– А тада је Вокер, откривши тела одевена у цивилну одећу, прогласио геноцид у своје лично име, јер му функција није давала право на то. А управо на основу те изјаве западне земље су објавиле да ће бомбардовати Београд.

– И тада је Бајден затражио да се бомбардују мостови. Кад је касније откривено да је реч о припадницима албанских наоружаних формација преобученим у цивилну одећу, то више ником није било важно.

 

– Дволичност наших западних колега је добро позната, али ми нисмо све ове године одустајали да позивамо на јединствена правила безбедности која би била заједничка за све земље.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ  

– Предложили смо пре 13 година да се склопи споразум о европској безбедности који би кодификовао да нико не треба да јача своју безбедност на рачун других. Рекли су нам да неће о томе да разговарају и да су гаранције безбедности могуће само у оквиру НАТО-а.

Ето, такав аутократски приступ су показале наше западне колеге.

На питање о томе како ће функционисати НИС и Гаспром у условима санкција, Лавров каже:

– Убеђен сам да је то питање које ће бити решено. Ви знате какву улогу игра НИС у економији ваше земље, који удео даје буџету Србије. Уверен сам да ће решење бити нађено договором.

Извор: Вечерње новости

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.