ДРОНОВИ КАМИКАЗЕ ЗА УКРАЈИНУ? Вашингтон разматра испоруку смртоносних летелица, јефтиних а ефикаснијих од Барјактара

Бајденова администрација разматра да обезбеди Украјини беспилотне летелице америчке производње — најсавременије вођене ракете које би могле прецизно да гађају руске тенкове и артиљеријске положаје на миљама удаљености — изјавила су за Ен-Би-Си њуз два званичника Конгреса обавештена о овом питању.

Одлука није донета, али званичници су рекли да Бела кућа размишља да ли да опреми Украјину крстарећим пројектилима, названим Свичблејд, као део новог пакета војне помоћи о којем се очекује да ће председник Џо Бајден разговарати у среду.

Постоје две варијанте оружја, Свичблејд 300 и 600 намењених уништавању тенкова и других оклопних возила. 

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Свичблејд су у суштини паметне бомбе, опремљене камерама, системима за навођење и експлозивима. Могу се програмирати да аутоматски погађају мете удаљене миљама у и могу се усмеравати око циљева док не дође време за удар. 

Обе верзије се могу поставити и активирату за неколико минута, а они лете много брже од турских беспилотних летелица Баирактар ​​ТБ2 које Украјина користи да нанесе штету Русији. Сматра се да би вероватно успели да пробију противваздушну одбрану коју Русија држи над својим снагама.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

За сада остају нерешена многа питања у вези са предложеним аранжманом са Украјином, укључујући колико ракета САД имају у својим залихама, колико брзо могу да буду произведене и колико би обуке Украјинцима било потребно.

БОНУС ВИДЕО ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

Један коментар

  1. Ameri isprobavaju svoje oružje na tuđoj teritoriji a nevin narod gine.sukob bi trebao da se prenese na njihov teten k njihovu zemlju da i oni osete sta znaći bombardovati pola planete kad god im se ćefne

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *