ЧУВЕНИ РОК МУЗИЧАР О АНТИРУСКОЈ ХИСТЕРИЈИ: “То су апсолутно расистичке мере”

Серж Танкиан
Фото: Јутјуб/Victims Of A Down

Отказивање наступа руских уметника због операције у Украјини је „апсолутно расистичка“ мера, сматра Серж Танкиан, певач чувеног алтернативног рок бенда “Систем оф а даун”, пише Спутњик.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Тим речима Танкиан је на Фејсбуку прокоментарисао чланак у коме се наводи да је Монтреалски симфонијски оркестар отказао концерт светски признатог руског пијанисте Александра Малофејева због “акције Москве у Украјини”.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Канадски медији јавили су да је “отказивање” руског уметника уследило након притиска локалне украјинске заједнице. “Си-би-си” наводи да су неки музичари одбили да свирају са Малофејевим, док је оркестар саопштио да би његов наступ био “неприкладан”.

– То није само апсурдно, већ је апсолутно расистички – написао је Танкиан.

Многи пратиоци овог певача се питају да ли ће западне државе укинути руску културу у целини и изгледа да су њихови страхови оправдани. Неколико дана након што је Монтреалски симфонијски оркестар отказао концерте Александра Малофејева, оркестар Филармоније у Кардифу, у Велсу, “уклонио” је Чајковског са репертоара.

Танкиан, јерменско-амерички уметник, је рођен у Бејруту, док од детињства живи у САД. Бенд “Систем оф а даун” је основао 1994. године са својим сународницима, Дероном Малакианом, Шаво Одаџианом и Џоном Долмајаном.

Током рата у Нагорно-Карабаху гласно су подржавали Јерменију и Арцах, у чије име су снимили и неколико песама.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Један коментар

  1. Дејан Младеновић

    Типично за канађане(квебечане)расисти

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *