“КАКО СУ САМО ПОГРЕШИЛИ!” Амерички новинар о највећој грешки Запада у односима са Путином

Колумниста америчког портала “Нешнал интерест” Дов Закхајм у свом тексту је писао о грешкама запада које су направили у односима са руским председником Владимиром Путином.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Према његовим речима, раније је у Сједињеним Државама и Европи шеф руске државе сматран тактичаром, а не стратегом.

– Како су погрешили – пише Закхајм.

Прочитајте и:

ПЛАЋЕНИЦИ И ФАШИСТИ ИЗ “ДЕСНОГ СЕКТОРА” СТИГЛИ У ДОНБАС: Басурин упозорава јавност – већ учествују у борбама и саботажама

ВРАТИО СЕ СВОЈИМ СРПЧИЋИМА: Наставник који се фотографисао са својим ученицима вратио се на посао, али са мањом платом

“ДОНБАС ЈЕ РУСИЈА, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!” Ноћни вукови честитали браћи ослобођење (ВИДЕО)

Он је подсетио да је Путин ојачао позицију Москве у источном Медитерану тако што је добио поморску базу у сиријском Тартусу и аеродром у Хмејмиму. Он посебно наглашава да Русија одржава добре односе и са Израелом и са Египтом, као и пријатељске везе са Грчком.

– А сада је ојачао свој утицај у Европи – признао је Абхазију, Јужну Осетију, Луганску и Доњецку народну републику. У сферу утицаја Москве ушла је и Белорусија. Несумњиво, исто ће се десити и са Украјином – сматра Закхајм.

Американце, пише он, не треба да чуди формирање нових држава у Европи. Као пример наводи да је Вашингтон признао Тексас, који се отцепио од Мексика, 1837. године. Ова територија је касније постала 28. држава Сједињених Држава.

Москва ће наставити да јача своје позиције у Европи, пише он, и додаје да је Путину суђено да поврати величину Русије.

4 коментара

  1. A zašto ceo svet ne prizna Teksas kao slobodnu državu, koju su silom Amerikanci oteli? Sjedinjene Američke države treba napasti istim oružjem kojim se oni služe po Evropi, šire strah kako bi uplašeni narod od njih kupovao oružje. Oni ovde u Evropi stvaraju ratna žarišta, šire nemire i sukobe, dok su oni preko okeana mirni, lepo žive od prodatog oružja i nemaju sukobe… Šta oni traže na Evropskom kontinentu, osim ako nije čisti interes od rata i profita od oružja. Evropa nikako da shvati da Amerika treba da bude u Americi a ne ovde da stvara i širi nemire…

    19
  2. Ako hoćete mir u Evropi, Amerika neka napusti naš kontinent, definitivno su jedino zlo po narod u Evropi. Uništili su mnoge vlade i države, i nema niti izvinjenja, samo su kao pogrešili, i nikom ništa. Samo Iran kako je bio lep, samo zato što je bio različit od ostatka sveta, sada se bore kako da ostanu živi! Avganistan, Pakistan i Vijetnam treba da budu naša sramota jer smo dopustili da taj narod strada i nema budućnost. Amerika u Americi i kraj svih tragedija.

    13
  3. Ako hoćete mir u Evropi, Amerika neka napusti naš kontinent, definitivno su jedino zlo po narod u Evropi. Uništili su mnoge vlade i države, i nema niti izvinjenja, samo su kao pogrešili, i nikom ništa. Samo Irak kako je bio lep, samo zato što je bio različit od ostatka sveta, sada se bore kako da ostanu živi! Avganistan, Pakistan i Vijetnam treba da budu naša sramota jer smo dopustili da taj narod strada i nema budućnost. Amerika u Americi i kraj svih tragedija.

  4. Ništa novo ali sada će te snositi posledice! Godinama pišem da “zapad” spasava SAMO strpljenje Rusije – nisu verovali! Putin je KONAČNO podvukao račun – sve dolazi na naplatu! NEMA nazad, RUSIJA se pita!

    17

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.