ПРАВО ЛИЦЕ ПОЛИТИЧАРА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Вјоса Османи изјавила да ЗСО никада неће бити формирана

Вјоса Османи
Фото: Јутјуб/RTK

У мору апсурдних изјава приштинских политичара, прво место заузима порука Вјосе Османи, да је такозвано Косово испунило све своје обавезе и споразуме из дијалога, а потом изјава да никада неће формирати Заједницу српских општина, онако како је договорено у Бриселу, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Надам се да је Османијева чула током претходних дана и посете високих званичника ЕУ САД и Велике Британије региону да договори морају да се поштују и да ће јој, када процесуира те информације, бити јасно да не може вечно бежати од испуњавања својих обавеза – поручио је Петковић, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Он је оценио да изјава Османи поред тога што је потпуно бесмислена, показује право лице политичара у Приштини, који мисле да је Бриселски споразум шведски сто са кога могу да узму оно што им одговара и чије одредбе могу у ходу мењати и произвољно тумачити.

– Управо је Београд тај који је испунио све своје обавезе и кредибилан је и стрпљив партнер у процесу дијалога, док Приштина осим ЗСО, одбија да спроведе и споразуме из домена енергетике, одбија сарадњу по питању решавања судбине несталих и изнова поставља нове услове како би потпуно обесмислила дијалог као процес за решавање свих отворених питања и пут ка нормализацији односа – навео је Петковић.

Он је указао и да је важно да је Вјоса Османи коначно признала да је Заједница српских општина у Бриселу договорена са свим извршним овлашћењима и јасном структуром и да управо у томе лежи разлог због ког Приштина одбија њено формирање скоро девет година.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

3 коментара

  1. Oвај гурић мисли да је неки фактор и да о нечему одлучује.

  2. Tоплица

    Баш лепа прилика да се подсетимо коме смо пола века свакодневно одвајали “за разво”, градили му путеве, школе, универзитете, болницеј, електране. . . Па нам после ђаво крив ! Све што та бештија изјави, и све што њени пајташи додају – из наше неопеване глупости потиче !

  3. Nazaloat od raspada Jugoslavije Srbija jos uvijek nema politicare koji bi mogli rijesiti problem Srpske svijetinje,svijetinje.
    Diktator Milosevic najvecu krivicu snosi , od diktatora pa sve do danas svi su na istom nivou losi politicari
    kada je u pitanju Srpska svijetinja a svi znamo da poticemo sa Kosmeta. Srbija jaka stabilna i dobro naoruzana
    tako se hvalite. Srbija je sakata, slijepa i ponizena bez Kosmeta, Srpskgnaroda to malo sto je ostalo nema nikakvu
    buducnost , zivi u strahu bez slobode i mirnog sna. Svima nam je poznato da od Washingtona i Brisela nema
    nikakvog rjesenja, to je samo gubljenje vremena. Oni su za nezavisnost KiM, sta se ceka vise imamo podrsku
    od UN 1244 kao od Russije i Kine za Srbiju nema vise zime.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *