ШТА ЈЕ ПРВИ ЗАДАТАК ДОЊЕЦКЕ РЕПУБЛИКЕ? Пушилин саопштио новинарима главни циљ ДНР

Денис Пушилин
Фото: Јутјуб/AFP News Agency

Први задатак власти Доњецке Народне Републике је окончање рата, а затим подизање националне економије, изјавио је лидер ДНР Денис Пушилин.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Први задатак је, наравно, да се заврши са овим ратом, са овим нитковима, а затим да се подигне национална економија. Да се ​​подигне, обнови и развије – рекао је Пушилин новинарима.

Подсећамо, ситуација на контакт линији у Донбасу ескалирала је ујутру 17. фебруара. У самопроглашеној Доњецкој и Луганској Народној Републици саопштили су о најинтензивнијем гранатирању из Украјине последњих месеци.

Прочитајте и:

ПЛАЋЕНИЦИ И ФАШИСТИ ИЗ “ДЕСНОГ СЕКТОРА” СТИГЛИ У ДОНБАС: Басурин упозорава јавност – већ учествују у борбама и саботажама

ВРАТИО СЕ СВОЈИМ СРПЧИЋИМА: Наставник који се фотографисао са својим ученицима вратио се на посао, али са мањом платом

“ДОНБАС ЈЕ РУСИЈА, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!” Ноћни вукови честитали браћи ослобођење (ВИДЕО)

У петак 18. фебруара су лидери ЛНР и ДНР, Леонид Пасечник и Денис Пушилин, најавили евакуацију становника република у Русију због растуће претње од борбених дејстава.

Руководство Доњецке и Луганске Народне Републике апеловало је раније на Путина да призна њихову независност.

Путин се у понедељак, после ванредне проширене седнице Савета безбедности, обратио грађанима Русије, рекавши да сматра да је неопходно донети одлуку о моменталном признавању суверенитета ЛНР и ДНР, јер они који су кренули путем крвопролића, насиља и безакоња нису признали и не признају ниједно друго решење сукоба у Донбасу, осим војног. Одмах након обраћања, председник је у Кремљу потписао указе о признавању ЛНР и ДНР.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *