УКРАЈИНЦИ ПРЕБАЦИЛИ С-300 У ДОНБАС: Примећени и страни плаћеници, Кијев провоцира ДНР

Украјинска војска пребацила је дивизију С-300 у Донбас, саопштио је портпарол Народне милиције самопроглашене Доњецке Народне Републике Едуард Басурин.

– На аеродром “Краматорск” (који је под контролом Кијева) пребачена је и распоређена противавионска ракетна дивизија С-300 за заштиту командног места штаба Операције уједињених снага ‘Сармат’ из Одеске области – истакао је портпарол.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Такође је саопштио да је Кијев пребацио у Донбас нове јединице Оружаних снага Украјине.

– Команда Оружаних снага Украјине, уз објашњење да одржава војне вежбе, почела је да пребацује у зону војне операције јединице 92. засебне механизоване бригаде из Харковске области. Примећује се долазак оперативних група бригаде у зону одговорности 30. засебне механизоване бригаде у правцу (града) Дебаљцева – рекао је представник Народне милиције.

Басурин је саопштио да је обавештајна служба ДНР открила британске и пољске плаћенике код контакт линије у Донбасу.

– Наша обавештајна служба потврђује да се британски и пољски плаћеници налазе у рејонима Широкино и Попасна. Информације из отворених извора потврђују њихово присуство у Донбасу – рекао је Басурин.

Истовремено, Народна милиција самопроглашене Луганске Народне Републике саопштава да је код контакт линије примећена оклопна техника Оружаних снага Украјине.

– Кршећи трећу одредбу додатних мера противник наставља да распоређује наоружање и војну технику у насељеним местима на територији која је под контролом Украјине“, саопштила је Народна милиција.
Конкретно, у селу Тепло примећена су два оклопна возила БТР-4, а у близини градова Счастје и Попасна – БТР-80 и БРДМ-2.

Сукоб на истоку Украјине траје скоро осам година, а за то време је, према подацима УН, страдало преко 13.000 људи, а око 44.000 је повређено.
САД и друге земље НАТО-а подстичу напетост у Донбасу, јер испоручују Украјини наоружање и шаљу војне инструкторе. Москва је више пута позивала да се регион престане пумпати оружјем, јер то може подстаћи Кијев на војне авантуре.

(Спутњик)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *