БИВШИ УКРАЈИНСКИ ПРЕМИЈЕР: Кијев спреман да нападне ДНР, удаљени само један километар од Доњецка

Николај Азаров, Микула Азаров
Фото: Јутјуб/Николай Янович Азаров

Иако неће бити никакве “руске инвазије” на Украјину, Оружане снаге лојалне Кијеву су спремне да нападну Донбас, изјавио је бивши украјински премијер Николај Азаров.

Информације о наводној скорој “руској инвазији” на Украјину активно се преувеличавају у страним медијима, али су у питању фикције Запада, написао је Азаров на својој Фејсбук страници.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Према његовим речима, извештаји о “концентрацији” руских трупа на граници са Украјином нису тачни, док су Оружане снаге Украјине заправо распоредиле значајне снаге на линију разграничења у Донбасу и спремају се да нападну ДНР и ЛНР.

– Ове мобилисане групе налазе се два, а понекад и један километар од граница града Доњецка. Центар Доњецка је понекад удаљен само осам километара од њихових положаја – приметио је бивши премијер Украјине.

Руска влада је више пута напоменула да Москва не планира да изврши инвазију на украјинску територију и да се неће борити ни са једном државом.

Раније је војни експерт Константин Сивков рекао да је милиција Донбаса у стању да одбије офанзиву Оружаних снага Украјине. У ЛНР су пријавили и појаву нових украјинских оклопних возила у региону.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Један коментар

  1. Вуку мачка за реп. Не могу да верујем да се жртвују за туђе интересе. Братоубилачки рат ће штетити само СЛОВЕНИМА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.