Трамп: Путинов потез је генијалан!

Бивши председник САД је поводом кризе у Украјини критиковао администрацију актуелног председника Џозефа Бајдена, рекавши да се све што се тренутно догађа не би догодило током његове администрације, јер он „добро познаје руског председника Владимира Путина”

 

Вашингтон – Бивши председник САД Доналд Трамп оценио је, како је рекао, „генијалним” потез руског председника Владимира Путина да пошаље војску на исток Украјине.

У радијској емисији Трампа су упитали да прокоментарише одговор председника САД Џозефа Бајдена поводом слања војске Русије на исток Украјине.

„Јуче сам видео и чуо на телевизији о томе и рекао: ‘Ово је генијално’. Путин присвоји велики део Украјине – Украјине! Путин прогласи тај део независним. О, то је тако дивно. Дакле, Путин сада каже: ‘Ово је независно’, велики део Украјине”, казао је Трамп, а пренео Би-Би-Си.

Фото: Бета/АП

Трамп је наставио да хвали Путина, а да критикује Бајдена.

„Помислио сам: ‘Колико је то паметно? Има да уђе тамо и да буде миротворац. То је најјача мировна снага… Могли бисмо да је применимо на нашој јужној граници. Морате признати, врло је мудро то. Знате какав је Бајденов одговор био? Није га било”, нагласио је Трамп, преноси Танјуг.

Претходно је бивши председник САД поводом кризе у Украјини критиковао администрацију актуелног председника Џозефа Бајдена, рекавши да се све што се тренутно догађа не би догодило током његове администрације, јер он „добро познаје руског председника Владимира Путина”.

ЗАПРАТИТЕ ПЕЧАТ НА ТЕЛЕГРАМУ

„Веома добро познајем Владимира Путина и он никада не би урадио оно што ради сада за време Трампове администрације. Никако!”, наводи се у саопштењу његовог политичког комитета „Сејв Америка”.

Трамп је окривио председника Бајдена због тога што је пустио Русију да се богати захваљујући повећању цена гаса, преноси лондонски дневник „Индипендент”.

„Слабе санкције су безначајне у односу на преузимање земље и огромног комада стратешки лоцираног земљишта. Сада су цене нафте све веће и веће, а Путин не само да добија оно што је одувек желео, већ и постаје све богатији и богатији због поскупљења нафте и гаса”, рекао је Трамп, преноси Танјуг.

Он је додао да су сви у Вашингтону опседнути како да заштите украјинску границу.

„Међутим, најважнија граница на свету није граница Украјине, већ је то америчка граница”, рекао је Трамп окупљенима у Конроу и поручио да је прва дужност сваког америчког председника да брани америчке границе.

„Оно што се дешава са Русијом и Украјином никада се не би догодило под Трамповом администрацијом”, закључио је бивши председник САД Доналд Трамп.

Извор: Политика

ПРАТИТЕ НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ У РУБРИЦИ ВЕСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *