ШОЈГУ РАЗГОВАРАО СА ВОЛАСОМ: “Ниво наше сарадње је раван нули, чини се да ће прећи ту линију”

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је током састанка са британским колегом Беном Воласом у Москви сугерисао да западне земље морају да допринесу смањењу тензија у Европи, као и да престану да испоручују оружје Украјини, пише РИА Новости.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– То долази са свих страна, то се ради јавно. Ради се на откривајући начин. Није сасвим јасно зашто. Такође бих волео да разумем зашто је Британија, краљевина, послала своје специјалне снаге у Украјину и колико ће остати. тамо“, рекао је Шојгу.

– Оно стиже са свих страна, и то се ради јавно. Није ми сасвим јасно зашто. Волео бих и да разумем зашто је Велика Британија послала своје специјалце у Украјину и до када ће они остати тамо – рекао је Шојгу Воласу. 

Руски министар је као пример навео и ситуацију у Авганистану, када је та земља била, како каже, “напумпана оружјем које је после одласка западних армија пало у руке терориста”.

Волас је рекао да је озбиљно схвата уверавања представника руске армије о одсуству планова за било какву инвазију Украјине.

Шојгу је рекао и да се војно-политичка ситуација на европском континенту значајно погоршала, и да то захтева предузимање хитних мера и поштовање безбедносних гаранција Москви. Он је истакао и да је Министарство одбране Русије спремно да размотри предлоге за обнављање билатералне војне сарадње.

– Ово је наш први сусрет у последњих неколико година. Нажалост, ниво наше сарадње је близу нуле и чини се да ће прећи нулти меридијан и постати негативан, што заиста не бих волео. Зато се заиста надам да ћу имати прилику да разговарају са вама о најхитнијим питањима без икакве ескалације и још већег подизања температуре у односима Русије и земаља НАТО блока, а посебно са Великом Британијом – рекао је министар.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

6 коментара

  1. Izgleda prici se polako vidi kraj, slede akcije. Ocigledno, Ukrajici vise zele rat sa Rusijom nego da smene neodgovornu vlast, koja ih gura u ambis zarad malo novca.

    48
    1
    • Ne zele to Ukrajinci (obivcan Narod) nego Zapad i do rata ce doci. Proterivanje Ruskog Naroda iz Ukrajine je neizbezno. Sve vec davnih dana isptobano u bivsoj Jugoslaviji.

      13
      3
    • Ja zivim u Rusiji vec vise od dvadeset godina, ovaj rat ne odgovara ni rusima ni ukrajincima , samo Zapadu koji ratom zeli da oslabi Rusiju i zauvek ponisti eventualnu mogucnost vaskresenja SSSR

      18
      2
  2. СОЛУНАЦ

    Подмукло роварење ватикана и енглеза коштаће много живота невиних украјинаца наше словенске браће. руси више неће нисаким фронтално ратовати јер немају животе за бацање, једноставно када пређу границу трпљења спалиће их , добровољни даваоци туђе крви са запада дају оружје украјинцима а украјинци ће дати животе својих младића радно и репродуктивно најспособнијих, одличан посао а словена све мање, али Руси знају да је мозак у Лондону ови остали су само извршиоци радова, марионете,чудим се пољацима како су брзо заборавили да су их енглези оставили на милост и немилост хитлеру, очигледно је да су у европској администрацији празноглави авантуристи који нехају низачијим животима па ни својих грађана, то суједноставно подмукли лешинари и још страшније

    26
    1
  3. Svoda u svetu gdje je zapad (Amerika, Engleska,Njemačka) planirao i vodio rat prvo su tamo došle njihove specijalne snage. Engleske specijalne snage su bile i delovale u Hrvatskoj, BiH, Kosovu i Makedoniji za vreme ratova na ovom prostoru

    21
    1
  4. Ajde bre vec jednom neka počne predstava takove i Korona da se izleči a Rusija štto je nesposobna to je njen problem.Ameris,Jenki su rasturili Sssr površinu koja je cinika pola planete zemlje a Rusi nemogu jenkije koji imaju 53 ili 54 drzave,republike i traju stotinama godina pa u tom slučaju Rusija i jeste za izigrava je bele mecke

    2
    18

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *