РУСКИ “СУХОЈИ” СТИГЛИ У БЕЛОРУСИЈУ: Моћни ловци имају посебан задатак (ВИДЕО)

Руски ловци Су-35 ступили су на дежурство у Белорусији, а њихова улога је заштита ваздушних граница Савезне Државе Русије и Белорусије, саопштило је руско Министарство одбране.

– Посаде руских ловаца Су-35С Источног војног округа, укључене у проверу снага за реаговање Савезне Државе, ступиле су на борбено дежурство на аеродрому Барановичи (Белорусија) и почели да штите ваздушне границе – наводи се у саопштењу.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Поред тога, посаде су у Белорусији увежбавале пресретање ваздушних циљева.

Улогу условног противника у ваздуху играли су авиони Су-25 јуришне авијације Белорусије. Дежурни ловци за пресретање добијали су координате лета ваздушних мета са командних места и места за навођење авијације.

Пре полетања, пилоти Ваздушно-космичких снага Русије проучили су терен и маршруте лета, прошли тренинг на симулатору и разрадили интеракцију са групом за контролу лета на аеродрому.

Подсетимо, у току је провера снага за реаговање Савезне државе Русије и Белорусије. Она се одвија у две етапе. У првој етапи (до 9. фебруара) биће прераспоређене и створене групе трупа на територији Белорусије. У другој етапи (од 10. до 20. фебруара) одржаће се заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“, у оквиру којих ће бити одрађено сузбијање и одбијање спољне агресије, као и супротстављање тероризму и заштити интереса Савезне државе.

(Спутњик)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.