КАДИРОВ СЕ ОБРАТИО ЗЕЛЕНСКОМ: “Руси и Украјинци су један народ, за заједничком историјом, културом и вером”

Председник Чеченије Рамзан Кадиров обратио се Украјинцима и председнику те земље Владимиру Зеленском поводом тренутне ситуације у држави.

Кадиров је позвао Зеленског да се придржава споразума из Минска, како би се избегле последице. Председник руске републике Чеченије је нагласио да изражава своје сопствено мишљење.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Председник Владимир Путин и народи Русије не желе рат, ми знамо из прве руке значење ове страшне речи. Будите опрезни, господине Зеленски – рекао је Кадиров.

Он признаје да воли Украјину и људе који живе у тој земљи, и наглашава да је у школи учио о Кијеву како колевци руске државности и православља. Према Кадирову, Руси и Украјинци су “један словенски народ, са заједничком историјом, културом и вером”. Он је вредности Запада назвао “дегенерисаним”, и изражава сумњу да су оне заиста блиске грађанима Украјине.

Раније је украјински амбасадор у Великој Британији Вадим Пристајко рекао да би Кијев могао да одустане од жеље да уђе у НАТО како би “избегао рат”. Касније је украјинско Министарство спољних послова назвало његове речи погрешно протумаченим и извученим из контекста.

7 коментара

  1. Kaže on čiji su građani ubijali ruske vojnike kao muve…90tih.

    3
    35
  2. Dobro kaze svaka mu cast takvih treba vise da bude. Zna se sta zapad hoce da proliva dlovensku krv da zabadi pa opljacka to u ostalom rade zadnjih pedeset godina! Oni tako i opstaju, kad god im je novac potreban pod hitno donose demokratiju i namestwju svoju marionetu na “fer “izborima! Niko vise nije corav,a secamo se i Libije s kojim lazima su se sluzili samo da zarate tamo?! Secamo se tog famoznog oruzija za masovno ubijanje koje nikad nije postojalo.

    44
  3. Зеленски треба да се замисли на овој поруки Кадирева, да размисли кому је ближи,јњр ива порука ,ного значи.

    15
    • Ko pita Zelenskog. Te pijune su nebitne. Najobični spiker. Ako se nedaj bože rat dogodi, zna se gde je centar meta odakle sve dolazi. Tamo mora biti prvi udar, a ne da se bratski narod pobije za tugje interese.

  4. Zelensky je Jevrej kome zato Ameri daju podršku , samo da se domognu Ukrajine kao sto su ušli na Kosovo !

  5. Amerika sa svojim nato terroristima to zeli da unisti nas ortodoxe to samo coravi nemogu da vide.Sve ove ortodoxe drzave se prodali za pare kao Bugari Rumuni Makednci Crnogorci Grci Ukrainci itd glupi narod sto to dozvoljavaju da ratuju medu sebe mesto da se drze zaedno kao mulimanske drave i katolicke covek prosto nemoze da svati da te nase ortodoxa drzve su tako glupi nekolovan narod i nevide da ih zelu da uniste taj ortodoxski narod,,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *