НОВИ СРАМНИ ПОТЕЗ ПРОТИВ ВИСОКИХ ДЕЧАНА: Српске светиње сада – нема (ФОТО)

Високи Дечани, Дечани
Фото: Јутјуб/CLAUDIO MORTINI

Манастир Високи Дечани објавио је на свом Твитер налогу да је у центру Дечана постављена табла са три фотографије на којима је приказано најважније из туристичке понуде ове општине, али на којима се не налази манастир.

– Када посетиоци дођу Дечане у центру града могу да виде поред застава републике Албаније и ОВК, и овај панел са туристичком понудом града у три слике “најважнијих ресурса”. Слике манастира, као ни јасно видљивог путоказа нема. Све ово говори више од много речи о односу према нама – наводи се у објави на Твитеру.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Ово није први случај „атака“ на српски манастир.

Пре два дана је поново померена ознака за локацију манастира на апликацији Гугл мапе, овога пута до кружног тока у Дечану.

Из манастира су тим поводом поручилида је сваком познаваоцу ИТ технологија јасно да није реч о случајној грешци, већ о отвореној провокацији.

– Није тешко погодити ко иза тога и стоји и који су разлози – навели су из манастира Високи Дечани.

Најновији пример брисања имена српског православног манастира Високи Дечани из 14. века, који је на листи светске културне баштине УНЕСКО је отворена провокација која се понавља већ трећи пут последњих година и за коју су одговорни регионални администратори Гугл мапса за овај део Балкана и они који им сервирају лажне информације, поручују из Високих Дечана.

Из Високих Дечана наводе да је све то показатељ степена угрожености манастира, али и целе баштине СПЦ на КиМ и неопходности његове свеобухватне заштите ””од оних који би преко ноћи да промене историју и онемогуће нормалан живот светиње која постоји седам векова”.

(Спутњик)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Један коментар

  1. Moze li se dobiti drzavljanstvo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.