ПУТИНОВ БЕЗБЕДЊАК СТИЖЕ У СРБИЈУ: Патрушев се састаје са Вучићем 28. фебруара

Један од најближих сарадника шефа Кремља Владимира Путина, секретар Савета за националну безбедност Русије Николај Патрушев, долази у Београд у понедељак, 28. фебруара, сазнају “Новости”.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Планирано је да се Патрушев, који слови за искусног безбедњака, састане са председником Србије Александром Вучићем, а једна од кључних тема разговора свакако ће бити алармантна упозорења која је недавно изнео руски шеф дипломатије Сергеј Лавров да се на Косову и Метохији, у Албанији и БиХ регрутују тзв. пси рата за украјинско бојиште и нападе на Доњецку и Лугањску републику.

Вучић и Патрушев требало би да размотре и даље појачавање сарадње двеју земаља на пољу безбедности, као и актуелне изазове са којима се суочавају наш регион, Европа и свет.

Очекује се и да ће руски званичник од својих домаћина у Србији затражити додатне информације о спекулацијама објављеним у медијима блиским Странци слободе и правде Драгана Ђиласа, да су руски опозициони прваци недавно, наводно, тајно праћени у Београду и да је министар унутрашњих послова Александар Вулин предао тај материјал Патрушеву, током посете Москви почетком децембра прошле године.

Вулин је тада оштро одговорио на наводе руског опозиционара Владимира Кара-Мурзе да су припадници руске опозиције прислушкивани током састанка у Београду и да су транскрипти тих разговора предати Москви. Министар полиције рекао је да “свака будала може да има своје мишљење, баш као што сваки шпијун може да се представи као хуманитарни радник или активиста”. Вулин је поручио и да ће Кара-Мурзу тужити за срачунате и опасне лажи.

И српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, упозорио је јуче да се изјава Лаврова о плаћеницима из БиХ, Албаније и самопроглашеног Косова који се регрутују за рат у Украјини, мора схватити озбиљно, јер долази од човека који је један од врховних ауторитета светске дипломатије. Додик је најавио да ће од надлежних безбедносних служби у БиХ затражити да та информација буде проверена и о свему обавештена јавност.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *