НАРИШКИН О РАЗЛОЗИМА ИНТЕРВЕНЦИЈЕ: Русија не може да допусти да се Украјина претвори у бодеж који Вашингтон држи изнад ње!

РУСИЈА не може допустити да се Украјина претвори у „бодеж у рукама Вашингтона, подигнут изнад ње“, те је приморана да сама штити себе и своје савезнике, рекао је шеф руске Спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин.

НАРИШКИН О РАЗЛОЗИМА ИНТЕРВЕНЦИЈЕ: Русија не може да допусти да се Украјина претвори у бодеж који Вашингтон држи изнад ње

Фото: ЕПА/Депоситфотос

-Приморани смо да штитимо себе и своје савезнике самостално. Не можемо допустити да се Украјина претвори у бодеж у рукама Вашингтона, подигнут изнад нас, рекао је Наришкин за телевизију „Русија 24“.

Како је истакао, једини пут ка томе је демилитаризација, денацификација и неутрални статус Украјине.

-Специјална војна операција за кратко време ће обновити мир у Украјини и спречиће потенцијални војни сукоб већих размера у Европи, констатовао је шеф руских обавештајаца.

Фото: Профимедиа 

Говорећи о безбедносним гаранцијама, он је казао да се руско руководство, „током последње бескорисне серије преговора са западним лидерима, уверило да је принцип једнаких гаранција безбедности за све чланове ОЕБС-а који је утврђен у документима те организације – само празно слово за САД и друге чланице НАТО-а“.

Председник Русије Владимир Путин раније је у специјалном обраћању грађанима Русије саопштио да је донео одлуку о покретању специјалне војне операције у Донбасу. Шеф државе истакао је да планови Русије не укључују окупацију Украјине.

(Спутњик Србија)

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *