Молотовљев коктел

Како ће инфлација утицати на резултат избора? И како је Габријел Ескобар показао Србији коме све не сме да допусти да раст цена искористи за подизање свог рејтинга и туђег утицаја

Један увелико занемарен, али не и сасвим непрецизан индикатор (вртоглавог) кретања цена у последње време налази се на неколицини склепаних, такорећи приручних тезги на Земунској пијаци, а може и на било којој другој, на оним расклопивим, практично, сточићима за пикник за које се пијачној управи не плаћа закуп, али их она свеједно толерише зато што је такав прећутни друштвени договор. Наиме, нико ту није да би пикниковао него зато што мора да би зарадио за голи живот. Паковања бакиних колача која се на њима продају, и већ годинама коштају по 100 динара, најпре су поскупела на 120, а сад коштају 130 динара. И 100 грама кафе у оближњој пржионици је са 110 отишло на 140 динара.
Евродизел на пумпама сад већ плаћамо преко 180 динара за литар. Кажу да ће доћи до 200 динара.
И тако даље.
Они који таква поскупљења не могу да не примете – напротив, примећују их болно – чине већину бирачког тела у Србији, уосталом, као и у било којој другој земљи.
Избори у Србији биће одржани кроз мање од два месеца, у недељу, 3. априла.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.