ДАЧИЋ САОПШТИО: Сутра се распушта скупштина ради одржавања ванредних парламентарних избора

Председник Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је данас да ће сутра бити распуштена скупштина ради одржавања ванредних парламентарних избора и поручио да му је била част да буде председник парламента.

Дачић је рекао да је од 3. августа 2020. до 14. фебруара скупштина разматрала и одлучивала о 435 тачака дневног реда, да је донела 265 закона, од којих је 241 било у редовном поступку.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Како је напоменуо, у том периоду је одржано 67 седница Народне скупштине која је заседала 136 дана.

– За време овог мандата, без обзира на примедбе и сумњичења, скупштина је успела да донесе неколико аката веома важних за будућност, а један од њих је промена Устава – указао је Дачић.

Према његовим речима, успешно је вођен међустраначки дијалог, а резултат је да ће све странке учествовати на изборима и да нико неће моћи да тражи алиби у наводно лошим изборним условима, иако ће, оцењује, таквих покушаја бити.

– Показали смо да се дијалог може и треба водити у парламенту – рекао је Дачић и подсетио да је скупштина усвојила и Кодекс понашања посланика.

Такође, навео је да је скупштина позитивно оцењена од стране европских институција када је реч о броју закона по хитном поступку.

Захвалио је свима на преданом раду.

– Не знам да ли ће сутра бити крај или нови почетак, али желим свима да захвалим на сарадњи – рекао је Дачић и истакао да му је била част да води парламент.

Обраћање је завршио речима: “Живела Србија”.

Дачић сутра расписује локалне изборе

Према информацијама Танјуга, Дачић је то рекао на састанку Контролног тела Међустраначког дијалога у парламенту.

Тако ће сутра бити расписани избори за Скупштину града Београда и за друге локалне самоуправе.

Грађани ће на биралишта, како је раније најављивано, изаћи 3. априла.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *