ЦРНА ТАЧКА ЕВРОПЕ: Приштина узалуд слави годишњицу самопроглашења, већ 14 година влада безакоње

Приштина и ове године обележава самопроглашење такозване републике Косово, суштински и даље протектората Запада, које ни уз незапамћену војно-политичку подршку није успело да постане држава.

Ништа се није променило од 2008. када је приштински албански парламент самопрокламовао независност, са само једним реалним аргументом, да иза те одлуке стоји моћ највеће војне алијансе на свету.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Ту самозвану државу прва је, симболично, признала влада Авганистана, која је у том тренутку била америчка окупациона зона. Следећег дана признања су формално стигла од САД, Велике Британије, Албаније, Француске и Турске, а затим и од осталих клијентских држава Алијансе.

Албанци су 17. фебруара 2008. еуфорично славили на улицама Приштине, што је свет могао да гледа у директном преносу Си-Ен-Ена и Би-Би-Сија. После неколико месеци стигао је и бивши амерички председник Бил Клинтон, архитекта НАТО агресије на Србију, да открије сопствени споменик, на приштинском тргу и булевару који носе његово име. Медијском халабуком били су заглушени гласови разума који су упозоравали да је реч о опасном преседану, нелегалном отцепљењу територије суверене државе, чија су права гарантовале УН. Игнорисана су и упозорења да је у јужној српској покрајини легализована власт албанских криминално-политичких кланова. Угледни британски правник Малколм Шо је у Међународном суду правде у Хагу отворено нагласио да тзв. Косово не задовољава критеријуме самосталне државе и да илегално отцепљење не може да се легализује политичким изјавама.

Покровитељи Приштине су оваква упозорења игнорисали, као што су и затварали очи пред свакодневним терором над Србима, којима су на КиМ ускраћивана најосновнија људска права, од слободе кретања, до личне и имовинске безбедности. Да ни сами Албанци нису безбедни, указивали су извештаји међународних полицијских агенција о томе да је такозвана држава Косово “црна рупа Европе” у којој влада безакоње, али покровитељи Приштине су верглали стару песму. Сами косовски Албанци дали су уочи 14. годишњице самопроглашења реалан суд о протекторату у коме живе. Према истраживању агенције ПИПОС, њих чак 54,8 одсто жели да одмах емигрира у инострантво, а 11,4 одсто још није сигурно. Оцену достигнућа приштинских власти и њихових покровитеља најбоље илуструје став чак 75 одсто Албанаца, узраста од 18 до 25 година, који желе да оду са КиМ што пре.

ЛЕГАЛИЗОВАНИ КРИМИНАЛЦИ

На дан самопроглашења независности, на приштинским улицама је бесплтно дељено пиво, а у кафићима се пиће није плаћало. Када је мамурлук прошао, ситуација је била једнако мрачна као и раније. О томе сведочи тадашњи извештај немачке службе БНД о везама приштинских политичара, бивших терористичких вођа, са организованим криминалом. Дословно сви су набројани као окорели наредбодавци безбројних убистава, владари тржишта наркотика, проституције, трговине људима и људским органима.

(Новости)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *