АМБАСАДОР ИРАНА: Вучић долази у Техеран, биће потписано 10 споразума и откривен споменик Тесли

 
Александар Вучић, Рашид Хасанпур
Фото: Јутјуб/Александар Вучић/A1tvNet
 
Србија и Иран додатно ће ојачати везе у наредним недељама, а томе ће допринети и планирана посета председника Србије Александра Вучића Техерану, где ће поред потписивања 10 споразума бити и свечано откривен и споменик Николи Тесли, најавио је данас ирански амбасадор Рашид Хасанпур.
 
– Биће то историјска посета на пољу односа две земље. Србија је у региону за нас најбитнија и желимо да сарадња буде још чвршћа и да се приближимо још више – рекао је амбасадор Хасанпур на Национални празник којим се данас обележава 43 године победе у Исламској револуцији.
 
 
Амбасадор је подсетио да се већ две године ради на реализацији посете председника Србије Ирану, одложеној због короне.
 
– Надамо се да ће се посета реализовати у наредних месец дана и да ће уследити пре избораc – рекао је амбасадор земље која подржава територијални интегритет и суверенитет Србије.
 
– Доста земаља признало је (тзв.) Косово, ми нисмо и покушавамо, имајући на уму и претње које имамо, да реч држимо од почетка до краја – навео је Хасанпур.
 
Током те посете, важне за Иран, биће потписани споразуми из економије, културе, науке, пољопривреде, а један од њих тицаће се женских права, најавио је он.

Амбасадор је нагласио да је током ове две године од када је у Србији видео велики потенцијал и интересовање за продубљивање веза, да то желе и званичници и српски народ који доста познаје историју и цивилизацију Ирана и заинтересован је да буде информисан о нама.

– Уверени смо да оба народа желе блиске односе – додао је и нагласио да се људи из Ирана из посете Србији враћају са осећањем као да су били код своје куће.

(Танјуг)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *