СПРЕЧЕН НАПАД НА ЛУГАНСК: Приземљен дрон украјинске армије

Народна милиција самопроглашене Луганске Народне Републике пресрела је дрон Оружаних снага Украјине који је Кијев планирао да искористи за кориговање артиљеријске ватре на територији ЛНР, саопштио је портпарол Милиције Иван Филипоњенко.
– У области ​​насеља Попаснаја (под контролом Кијева), непријатељ је лансирао беспилотну летелицу ‘ЛЕЛЕКА-100’, која може да преноси видео-слике у реалном времену, одређујући тачне географске координате, преносећи их контроли ватре и вршећи снимање ових информација – рекао је Филипоњенко.
Он је објаснио да је Народна милиција ЛНР истовремено забележила напредовање дежурних артиљеријских средстава 24. бригаде украјинских снага на ватрене положаје и припрему за гађање минобацачког вода Оружаних снага Украјине у област села Новоалександровка које је под контролом Кијева.
Припадници Народне милиције успели су да пригуше сигнал Оружаних снага Украјине, пресретну дрон и приземље га у близини села Калиново-Боршчевато.
– Претња од артиљеријског удара је неутрализована – истакао је Филипоњенко.
Раније су у ЛНР саопштили да су у Донбас стигле јединице беспилотних летелица украјинских снага. Летови борбеног ваздухопловства и дронова дуж целе контакт линије у Донбасу забрањени су Минским споразумима.
Украјинска војска је у последње време концентрисала половину снага у Донбасу и редовно гранатира устанике, између осталог коришћењем и забрањене технике – турских ударних беспилотних летелица „Бајрактар“, као и система „Смерч“ и „Ураган“. Осим тога, на располагању имају противтенковске ракетне системе „Џавелин“ које су испоручиле Сједињене Америчке Државе као војну помоћ. Москва је више пута скретала пажњу Вашингтона и европских земаља да украјинске власти на све могуће начине покушавају да саботирају примену Минских споразума.
Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *